IPS Gherasim a primit la împlinirea vârstei de 97 de ani un toiag cu care să păstorească prin „Grădina Domnului”

IPS Gherasim a primit la împlinirea vârstei de 97 de ani un toiag cu care să păstorească  prin „Grădina Domnului”

IPS Gherasim, Arhiepiscopul Arhiepiscopiei Râmnicului, la 97 de ani

IPS Gherasim Cristea, Arhiepiscopul Arhiepiscopiei Râmnicului este cel mai în vârstă ierarh, în scaun, al Bisericii Ortodoxe. De ziua lui a primit un toiag să poată păstorii prin „Grădina Domnului".

IPS Gherasim, Arhiepiscopul Arhiepicopiei Râmnicului a împlinit ieri 97 de ani, fiind considerat cel mai în vârstă ierarh în scaun al Bisericii Ordoxe Române. Preasfinţitul Emilian Lovişteanu, episcopul vicar, spunea că este din categoria celor care „îmbătrânesc în lume, dar întineresc în Dumnezeu". Slujba aniversară a avut loc la Arhiepicopie, iar IPS Gherasim a primit multe flori, scrisori de felicitare, i-au fost dedicate cărţi şi un spectacol de muzică corală. Din partea Arhiepiscopiei i-a fost oferit un toiag cu care să păstorească prin „Grădina Domnului" ,aşa cum sunt considerate mănăstirile vâlcene de când sunt păstorite de IPS Gherasim. „Mulţumesc că din aniversarea mea aţi făcut o liturghie", a spus sărbătoritul. În ultimii 15 ani, Arhiepiscopia Râmnicului a renovat cele mai multe biserici şi mânăstiri fiind considerată cea mai „activă" din ţară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările