Inconştienţă. Bebeluş la volan pe Valea Oltului, unul dintre cele mai periculoase drumuri din România VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bebeluş la volan pe Valea Oltului Sursă TikTok
Bebeluş la volan pe Valea Oltului Sursă TikTok

O filmare în care apare un şofer în trafic ţinând în braţe un bebeluş cu mâinile pe volan a fost postată pe reţelele de socializare. Clipul a fost realizat pe DN7 / E81, chiar în zona Brezoi - Vâlcea.

În postarea de pe TikTok, realizată de o persoană care se afla pe bancheta din spate a maşinii, se vede un copil de doar câteva luni ţinut în braţe de un bărbat.  

Micuţul are mâinile pe volan care este controlat de şofer doar cu ajutorul genunchiului stâng. În fundal se aude o manea, iar bebeluşul pare extrem de atras de sunete şi imagini.

Clipul a fost realizat pe Valea Oltului - DN7 / E81, chiar când este traversat podul peste Lotru, de la Brezoi - Vâlcea.

Din fundalul sonor reiese că cel mai probabil filmarea a fost realizată chiar de mama micuţului, care pare extrem de mândră de ce se întâmplă, judecând după veselia cu care fredonează melodia care se aude în boxe: „Ăştia sunt băieţii mei”. 

În urma apariţiei imaginilor în spaţiul public, şoferul a fost identificat şi chemat la audieri. Poliţiştii au sesizat şi Direcţia pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, întrucât viaţa micuţului a fost pusă în pericol prin gestul inconştient al adulţilor. 

Ulterior, filmarea a fost ştearsă de pe contul de socializare pe care a fost postată iniţial.

Bebeluş la volan, pe Valea Oltului - una dintre cele mai periculoase artere rutiere  din România (Sursă TikTok)

Reacţia Poliţiei

„Având în vedere apariţia în spaţiul public a unui videoclip, în care apare un barbat, în timp ce conduce un autoturism, pe DN 7, în localitatea  Brezoi, judeţul Vâlcea, ţinând în braţe un copil, Compartimentul de Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea este abilitat să comunice următoarele: în urma verificărilor efectuate cu operativitate, bărbatul în cauză a fost identificat, fiind sancţionat contravenţional, cu 580 de lei şi 3 puncte penalizare, pentru nerespectarea prevederilor art. 36 alin. 1 ind.2 (transportul copiilor fără a fi fixaţi în dispozitive omologate) şi art. 100 alin. 1 pct.10 (pentru alte preocupări în timpul mersului de natura a distrage atenţia), conform O.U.G. 195/2002. În continuare, au fost  informaţi reprezentaţii D.G.A.S.P.C. Vâlcea în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vâlcea, Georgiana Stancu, în urma solicitării reporterului „Adevărul”.

Ce prevede legea

Legea prevede că minorii sub trei ani nu pot fi transportaţi în maşină dotări de siguranţă, cu excepţia vehiculelor destinate transportului public sau taxiurilor. În plus, până la 14 ani, copiii nu au voie să stea pe scaunul din faţă, iar cei care au înălţimea sub 1,35 metri trebuie să aibă scaune speciale pentru a fi transportaţi în maşină. Centura de siguranţă în cazul copiilor nu trebuie să treacă peste faţă sau gât. 

De la începutul acestui an, poliţiştii români au amendat peste 2.000 de şoferi pentru că transportau minori fără să fie asiguraţi cu centuri de siguranţă sau scaune omologate. 

În cazul unei frâne bruşte sau a unui accident rutier, în astfel de situaţii bebeluşul ar fi putut să se lovească de parbriz, volan sau bordul maşinii şi chiar să scape din mâinile adultului. În cel mai rău scenariu ar fi putut fi proiectat în afara maşinii direct prin parbriz. 

În acest caz, bărbatul a scăpat cu o amendă echivalentul a mai puţin de 120 de euro, costul unui scaun omologat cu toate dotările aferente. Riscă însă un dosar penal, din partea celor de la Protecţia Copilului. 

Valea Oltului, unul dintre cele mai periculoase şi mai tranzitate drumuri din România

Nu este destul de clar dacă filmarea a fost realizată în aceste zile sau în altă perioadă. Cert este că de la începutul lunii mai, traficul pe Valea Oltului a devenit un coşmar în contextul derulării mai multor lucrări pe DN 7 / E 81, motiv pentru care circulaţia a devenit cu atât mai periculoasă, având în vedere că răbdarea şoferilor este pusă la grea încercare. 

Spre exemplu, numai miercuri, 11 mai, există trei astfel de şantiere atât pe Valea Oltului cât şi pe Dealul Negru: la Brezoi - zona Călineşti, la Călimăneşti - la intrarea sudică în defileu, la Viaductul Poştei şi la Budeşti - imediat după ieşirea / înainte de intrarea din / în Râmnicu Vâlcea. 

Vă mai recomandăm şi:

Kamikaze pe şosele: ce ascundea sub capotă una dintre maşinile implicate într-o coliziune. Reacţia Poliţiei

Coloană de maşini de 20 km pe un sens, pe Valea Oltului VIDEO

Cozile disperării, timp de o lună şi jumătate. Trafic infernal pe Valea Oltului: „Aştept nemurirea” VIDEO 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite