Incident pe platforma chimică vâlceană. S-a rupt un racord presurizat al Linde Gaz, de la Oltchim

Incident pe platforma chimică vâlceană. S-a rupt un racord presurizat al Linde Gaz, de la Oltchim

Incident pe platforma chimică Oltchim Vâlcea, Foto: Arhiva Adevărul

Un incident s-a produs miercuri, 12 septembrie, cu puţin timp înainte de miezul nopţii, transmit reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.

După cum reiese din adresa operatorului economic,către ISU Vâlcea, evenimentul s-a produs în jurul orei 23.10, a zilei de 12 septembrie, în cadrul punctului de lucru al SC Linde Gaz România SRL Timişoara, din cadrul Platformei Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Un eveniment a fost înregistrat la instalaţia tehnologică unde s-a rupt un racord presurizat. „Sistemul de interblocare al instalaţiei s-a activat conform parametrilor, instalaţia oprindu-se automat şi izolat”, susţine operatorul. 

Potrivit celor de la Gazeta Vâlceană, martorii oculari susţin că a fost vorba de o flamă uriaşă de zeci de metri urmată de o explozie şi fum.

Operatorul a comunicat că nu sunt victime, iar pagubele materiale sunt minore, Acesta este şi motivul pentru care nu a fost nevoie de intervenţia pompierilor sau a altor forţe de intervenţie ori sprijin şi pentru care nici nu au fost anunţate autorităţile care au aflat de explozie din presa locală. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: