Hackeri vâlceni condamnaţi la 35 de ani de închisoare cu executare

Hackeri vâlceni condamnaţi la 35 de ani de închisoare cu executare

Hakerii vâlceni au prejudiciat sute de persoane din SUA şi Europa. Foto arhivă Adevărul

10 hackeri din judeţul Vâlcea au fost condamnaţi la 35 de ani de închisoare pentru infracţiuni informatice comise în 2007. Aceştia au vândut pe internet bunuri pe care nu le deţineau în realitate.

Cei 10 vâlceni au fost arestaţi în octombrie 2008, în urma unei acţiuni de amploare a procurorilor DIICOT pe raza a şapte judeţe. În 2007,  folosindu-se de site-uri false de „escrow”, hackerii au indus în eroare mai multe persoane, cărora le-au solicitat transferul unor sume de bani prin Western Union şi Money Gram, reprezentând contravaloarea produselor oferite spre vânzare. După încheierea tranzacţiilor, datele transferurilor erau comunicate altor membri ai grupului infracţional care procedau la încasarea sumelor de bani de la diferite unităţi bancare din ţară sau din străinătate. Pentru a încasa banii, hackerii au folosit acte şi identităţi false.

După şase ani în care au susţinut că sunt nevinovaţi, cei 10 tineri din Vâlcea au fost condamnaţi şi transferaţi la Penitenciarul Colibaşi.

Capul grupării infracţionale, Andrei Ion, a primit cea mai grea pedeapsă, acesta fiind condamnat  la 6 ani de închisoare cu executare. Ceilalţi hackeri au primit între 2 şi 4 ani de închisoare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: