Gestul disperat al unei copile şantajate cu dezvăluirea către colegi a discuţiilor ei deşucheate de pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copilă de 13 ani şantajată cu mesaje compromiţătoare de către un bărbat Foto Realitatea md
Copilă de 13 ani şantajată cu mesaje compromiţătoare de către un bărbat Foto Realitatea md

În Vâlcea, un bărbat a ameninţat o copilă că va spune tuturor ce gânduri perverse are, dacă nu primeşte în schimb poze indecente cu ea. Acum este anchetat în libertate.

Totul a pornit în momentul în care minora de 13 ani din Berislăveşti a încercat să-şi pună capăt zilelor. A ajuns la spital după ce a înghiţit un pumn de pastile, printre care şi paracetamol, după cum am aflat din surse apropiate anchetei.

Atunci a început familia să se întrebe ce anume a determinat-o să recurgă la teribilul gest. Bunica a fost cea care a aflat că adolescenta era ameninţată pe Instagram şi Snapchat, două reţele de socializare prin care minora comunica de mai multă vreme cu un băiat, care s-a dovedit ulterior a fi bărbat în toată firea. Avea 30 de ani şi era din Râmnicu Vâlcea.  

Cu acesta, copila a schimbat mai multă vreme o serie de mesaje, dintre care unele pe teme sexuale, legate de perversităţi. Apoi la un moment dat, interlocutorul şi-a dat arama pe faţă şi i-a cerut fetei poze în ipostaze intime cu ea, ameninţând că, în caz contrar, va merge la şcoală şi va arăta tuturor ce mesaje i-a trimis pe reţelele de socializare. 

Intimidată şi speriată de ce s-ar putea întâmpla într-o astfel de situaţie, în loc să acţioneze a preferat să nu se expună riscului. A cedat psihic şi a încercat să se sinucidă. Din fericire, familia a găsit-o la timp şi a fost dusă rapid la spital, unde a fost salvată. Fapta s-a consumat în data de 18 octombrie.

Ulterior, bunica a ajuns la Poliţie unde a depus o reclamaţie pentru şantaj. Atunci au aflat poliţiştii de ameninţările primite de fată în perioada 15 - 19 octombrie, dar şi de tentativa acesteia de suicid. Pe baza conturilor şi a adreselor IP de internet, după aproximativ o lună, poliţiştii au dat de urma bărbatului care se ascundea în spatele identităţilor virtuale. 

Marţi, 17 noiembrie, împreună cu luptătorii de la  Acţiuni Speciale şi colegii din Călimăneşti şi Berislăveşti, poliţiştii au descins la locuinţa bărbatului bănuit, de unde au ridicat mai multe probe incriminatoare, prin care să se dovedească ameninţările şi infracţiunea de şantaj. 

După percheziţii, bărbatul a fost dus la audieri, la Poliţia din Berislăveşti. Cercetările vor continua, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi, cu persoana acuzată în stare de libertate, a anunţat reprezentantul Poliţiei Vâlcea, Gabriel Popescu, printr-un comunicat către presă de miercuri, 18 noiembrie. 

Pe internet există recomandări privind diverse metode pentru a te proteja inclusiv pe Instagram şi Snapchat, două reţele de socializare existente de aproape un deceniu. 

Când vine vorba despre hărţuire online, recomandările pornesc de la cele mai simplă soluţii: acelea de a bloca interlocutorul nedorit, până la şterge comentariile acestuia, ori de a nu oferi date reale atunci când îţi creezi contul, precum numărul de telefon sau adresa de email, pentru a nu putea fi găsit, prin crearea unui cont separat special şi a unui număr greşit, sfaturi valabile de altfel pentru toate reţelele de socializare. De asemenea, specialiştii mai recomandă şi dezactivarea unor facilităţi precum SnapMap, pentru a nu mai avea geolocaţia activă şi prin urmare pentru a nu mai fi supus/ă riscului.  

Vă mai recomandăm şi:

 

Copilă de 13 ani, şantajată de un bărbat că dă în vileag discuţiile în care-i cerea poze indecente

 

Marinar rătăcit pe munte, fără telefon. „S-a abătut cu 4 kilometri de la cărarea acoperită de frunze“ 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite