FOTO “Ziua fără maşină” în Râmnic

FOTO “Ziua fără maşină” în Râmnic

Elevii au avut voie cu rolele sau bicicletele prin centrul oraşului Râmnicu Vâlcea. Foto Adevărul

300 de copii din Râmnicu Vâlcea au avut astăzi liber pe stradă.  Elevii au profitat de faptul că autorităţile locale au marcat “Ziua fără maşină” pentru a se da cu rolele sau a se plimba cu bicicletele pe Calea lui Traian, arteră de circulaţie închisă în zona centrală timp de două ore.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Primăria Râmnicu Vâlcea este de 10 ani parteneră în proiectul „Săptămâna Mobilităţii Europene”.  „Ziua fără maşină” este ultima activitate din cadrul proiectului şi, de fiecare, dată, reprezintă un motiv de mare bucurie pentru copiii care au voie astfel să se plimbe pe una dintre cele mai circulate artere rutiere din Râmnic. 
 
“La acţiunea de astăzi au fost invitaţi elevi de la aproape toate şcolile generale din Râmnicu Vâlcea. Noi avem un parteneriat cu Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Inspectoratul Şcolar prin care, în perioada 16-22 septembrie, în fiecare an, marcăm Săptămâna Mobilităţii Europene”, a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei Râmnicu Vâlcea, Daniel Ionescu.
 
Adolescenţii şi prichindeii au avut liber în zona centrală între 10.00 şi 12.00. La plimbare  au ieşit astăzi şi trei dintre elevele Şcolii “Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea: Katia, Raluca şi Adriana.
 
“Ne place foarte mult, ar trebui să fie mai multe astfel de zile. E bine că facem şi noi mişcare şi, în plus, scade poluarea dacă maşinile nu mai au voie să circule prin centru”, spune Raluca. 
 
 

Astăzi, în timpul cât elevii au avut voie pe stradă, adulţii care au urcat în autobuzele societăţii de transport public din Râmnic au avut şi ei parte de o surpriză plăcută.  
 
 “În plus, pentru a încuraja utilizarea transportului public urban, râmnicenii pot călători astăzi, gratuit, cu autobuzele ETA”, a precizat Daniel Ionescu.
 
Printre elevi a fost prezent astăzi şi primarul Emilian Frâncu. Acesta le-a transmis copiilor că, în viitorul apropiat, vor avea la dispoziţie o pistă pentru role şi biciclete.
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările