FOTO VIDEO Varsanufie Prahoveanul a fost întronizat arhiepiscop al Râmnicului

FOTO VIDEO Varsanufie Prahoveanul a fost întronizat arhiepiscop al Râmnicului

Varsanufie Prahoveanul a fost ales arhiepiscop de Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei, în luna mai Foto Adevărul

Varsanufie Prahoveanul, fost episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştiului, a fost întronizat astăzi arhiepiscop al Râmnicului. Înaltul prelat a devenit astăzi cel de-al 42-lea conducător al Eparhiei din Vâlcea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Varsanufie Prahoveanul a primit mantia, crucea şi cârja arhiepiscopală de la Înaltpreasfinţitul Irineu, mitropolitul Olteniei. Cel care a citit însă ordinul de întronizare a fost episcopul vicar Emilian Lovişteanul, singurul contracandidat al ÎPS Varsanufie, la sinodul din luna mai.  
 
La evenimentul organizat la Catedrala Arhiepiscopală  din Râmnicu Vâlcea au luat parte sute de credincioşi, clerici şi reprezentanţi ai autorităţilor locale. La finalul ceremoniei ce a durat mai bine de o oră, Înaltpreasfinţitul Varsanufie a ţinut să-i asigure pe vâlceni că va lupta pentru „păstrarea dreptei credinţe” şi întărirea Bisericii.  
 
„ Acestea sunt principalele coordonate pe care trebuie să le avem în vedere, de dobândirea veşnicei bucurii din împărăţia lui Dumnezeu, întărirea unităţii în dreapta credinţă şi creşterea în cunoaşterea lui Dumnezeu (...) Ascultarea noastră în această eparhie va fi împlinită în măsura în care vom reuşi să acoperim toate aceste cuvinte. Misiunea noastră are ca priorităţi absolute consolidarea familiei creştine, revalorizarea cuvântului prin acoperirea lui cu fapte. Pornesc în activitatea mea de arhiepiscop al Râmnicului cu nădejdea că voi birui toate obstacolele inerente pe care le voi întâlni de-a lungul timpului, dar şi cu sentimente de dragoste faţă de părinţii slujitori ai sfintelor altare, faţă de stareţi. şi faţă de poporul acestei sfinte eparhii, asigurându-i că împreună vom reuşi să întărim biserica lui Hristos, Dumnezeul nostru”, a spus noul arhiepiscop al Râmnicului.  
 
După cuvântare,  ÎPS Varsanufie a fost condus în palatul arhiepiscopal, de la balconul căruia i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi în curtea Arhiepiscopiei. Eparhia Râmnicului este considerată o eparhie istorică, cu o vechime de peste 500 de ani. 
 
citeste totul despre: