FOTO VIDEO Primarul prins când fura aparatul de lustruit pantofi din hotel are antecedente. Cu ce a mai plecat edilul acasă din magazine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Bărzăgeanu (PNL), primarul comunei Mihăeşti (Vâlcea) imortalizat de camerele de supraveghere în timp ce lua un aparat dintr-un hotel din Băile Felix (Bihor) în care era cazat, are antecedente la capitolul furturi.

GALERIE FOTO

Scena surprinsă de camerele de luat vederi din hotel a fost dată publicităţii şi a fost prezentată iniţial de postul de televiziune Kanal D. 

În imagini se vede cum primarul scoate din priză o perie electrică de pantofi, apoi urcă în lift, luând aparatul cu el. Primarul Constantin Bărzăgeanu a declarat reporterilor de la Kanal D, ulterior, că a făcut o glumă proastă, un pariu, fără să fie în stare să-şi explice gestul.

Alesul local se afla în staţiunea Băile Felix la un curs pe teme de combatere a corupţiei în instituţiile publice. Vâlceanul nu a fost deconspirat imediat, ci după o perioadă, când administratorii hotelului, convinşi că aparatul s-a defectat şi a fost trimis la reparat, au investigat problema şi au realizat că realitatea stă cu totul altfel. 


Primarul vâlcean filmat în timp ce ia un aparat de curăţat pantofii dintr-un hotel din Băile Felix (Sursa: Kanal D)

Cu ajutorul camerelor de supraveghere au descoperit ce se întâmplase de fapt, cum un client plecase cu dispozitivul şi, la scurtă vreme, au aflat şi identitatea acestuia. 

      

Reprezentanţii Hotelului din Băile Felix şi-au declarat surprinderea, afirmând pentru reporterii „Bihoreanul“ că sunt încrezători că primarul va returna bunul luat. „Vă daţi seama că am fost foarte surprinşi când am identificat autorul cu ajutorul camerelor de luat vederi. Nu ne aşteptam la aşa ceva. L-am sunat pe om să-i cerem să înapoieze peria. Nu e o valoare foarte mare, dar 500-600 lei tot costă. La câte lucruri se distrug într-un hotel, se adună. Prima dată nu a recunoscut, dar când i-am spus că apare pe înregistrări şi-a schimbat poziţia. A zis că a fost o glumă proastă, că a pus un pariu... A promis că ne returnează obiectul, aşa că acum aşteptăm să vină“, au declarat pentru „Bihoreanul“ surse din conducerea hotelului.

Aceleaşi surse au mai spus că că dacă nu vor primi dispozitivul vor depune plângere la Poliţie. Cu toate că au precizat că nu doresc să dea amploare cazului, păgubiţii au făcut totuşi publice imaginile. Acum speră ca primarul să se ţină de cuvânt. La rândul lui, primarul le-a declarat reporterilor Kanal D că deja a trimis înapoi aparatul de curăţat pantofii. 

Constantin Bărzăgeanu a fost ales primar din partea PNL în 2016, fiind la al doilea mandat. Prima dată a ajuns primar în 2011, după decesul primarului de atunci, Nicolae Stănică, cu care făcuse echipă la conducerea administraţiei locale, din postura de viceprimar. Este perioada în care a fost implicat într-un scandal legat de falsificarea unor semnături pe nişte facturi care, în final, au fost anulate în instanţă. 

PRINS LA FURAT DE PARFUMURI

Bărzăgeanu nu e la prima abatere. În anul 2007, a fost surpins de alte camere de supraveghere luând un parfum dintr-un supermarket. Pe atunci actualul primar era poliţist comunitar, se ocupa cu transportul valorilor la bancă, din partea Poliţiei Comunitare, şi era candidat la Primăria Mihăeşti, din partea Partidului Iniţiativa Naţionala (PIN).

Ulterior, cei care se ocupau cu paza magazinului aveau să declare că îl bănuiau de mult că fură, dar nu aveau probe, motiv pentru care ori de câte ori intra în market era monitorizat, mai ales că paznicilor le era ruşine să-l verifice tocmai pe cel care venea să ridice încasările. Prima reacţie după ce a fost prins a fost de a nega fapta, refuzând percheziţia corporală. După care a fugit, s-a urcat în maşina Poliţiei Comunitare şi a demarat în trombă.

A trimis la scurt timp înapoi un subordonat cu banii pe parfum. „Acest Bărzăgeanu este unic, cred că este caz de psihiatrie. Ştiu că s-a întocmit dosar penal pe numele lui, dar nu ştiu de ce nu i s-a dat curs în instanţă“,  declara la vremea respectivă, jurnaliştilor de la Vocea Vâlcii, şeful pazei din fostul supermarket Billa, Marian Miu. 

Constantin Bărzăgeanu administrează comuna Mihăeşti, cea mai mare din judeţul Vâlcea ca întindere şi număr de locuitori. Într-un interviu acordat anul trecut unei televiziuni regionale (VGtv), spunea că a scăzut numărul asistaţiilor social de la 400 la 35: „Aşa cum mă duc eu la serviciu, aşa trebuie să se ducă toţi. Nu vreau să ia nimeni bani nemunciţi, nu vreau să mă condamne lumea că încurajez leneşii. Nu îmi plac trântorii şi nu încurajez lenea! Nu fac parte din categoria lor şi vreau să obţinem prin muncă tot ce facem!“. 

Primarul vâlcean filmat în timp ce ia un aparat de curăţat pantofii dintr-un hotel din Băile Felix (Sursa: Kanal D)

Contatat telefonic de jurnaliştii „Adevărul“, primarul Bărzăgeanu nu a răspuns şi a lăsat mesageria să preia apelurile în locul său. Ulterior, a trimis un mesaj în care susţinea că este la Bucureşti şi nu poate răspunde decât prin SMS. Până la închiderea ediţiei nu a trimis însă un răspuns. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite