UPDATE FOTO VIDEO Popular restaurant din Râmnicu Vâlcea, în flăcări, din cauza flambării neadecvate a preparatelor. 60 de persoane salvate

UPDATE FOTO VIDEO Popular restaurant din Râmnicu Vâlcea, în flăcări, din cauza flambării neadecvate a preparatelor. 60 de persoane salvate

Imagini de la incendiul izbucnit în Restaurantul Queen din centrul municipiului Râmnicu Vâlcea

Un incendiu a izbucnit vineri seara într-unul dicele mai populare restaurante din Râmnicu Vâlcea, situat chiar în centrul oraşului, extrem de aproape de mai multe blocuri. 60 de persoane au fost evacuate.

GALERIE FOTO

UPDATE Pompierii din Râmnicu Vâlcea au stabilit motivul pentru care un restaurant a fost cuprins de flăcări, vineri noaptea, cu mai bine de o oră înainte de miezul nopţi - folosirea focului pentru flambarea preparatelor alimentare fără respectarea regulilor privind această procedură şi luarea măsurilor de prevenire în eventualitatea unui incendiu.

„Cauza este nerespectarea instrucţiunior de folosire a mijloacelor de gătit de către personalul unităţii”, a transmis Octavian Fulger, din partea ISU Vâlcea. 

- ŞTIREA INIŢIALĂ - 

Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, pompierii militari au participat la stingerea incendiului cu două autospeciale. Flăcările au pus stăpânire pe un restaurant aflat chiar în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea - Queen. Angajaţii localului au fost primii care au acţionat în zonă. Patronul chiar s-a urcat pe acoperiş ca să stingă focul.

Cum localul se află între blocuri, riscul de propagare a focului a fost extrem. La ora la care a izbucnit incendiul în restaurant erau zeci de clienţi. 

În total, 60 de persoane s-au autoevacuat, au transmis reprezentanţii ISU. Focul, aşa cum se vede şi din imagini, a izbucnit în bucătărie. Nu există victime. Personalul restaurantului a scăpat cu bine.
 
La faţa locului s-a deplasat şi o autospecială SMURD, pentru orice eventualitate.
 
„Incendiul se manifestă la un coş de evacuare a gazelor de la o hotă, din bucătăria restaurantului”, a transmis ISU Vâlcea.        
 
„Până la venirea pompierilor, patronul localului s-a urcat pe acoperiş, ca să stingă incendiul. A fost panică mai mult la etaj, pentru că de acolo se vedeau flăcările prin luminoare”, a declarat un martor care se afla în restaurant când a izbucnit incendiul.
 

 
 
Pompierii au recunoscut şi ei că prima intervenţie a fost asigurată de personalul localului, potrivit instructajelor făcute de cei de la Prevenire - ISU. Cu toate acestea, martorii au remarcat că nu au existat suficiente extinctoare, judecând după panica patronului, deşi pompierii susţin că existau fiind amplasate chiar în zona unde un astfel de risc a fost anticipat.
 
Incendiul a fost lichidat în jurul orei 23.12, la mai bine de 40 de minute de la alarmarea pompierilor, iar acum se fac cercetări pentru a se stabili cauza şi împrejurările în care au izbucnit flăcările, precum şi pagubele.
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: