FOTO VIDEO Imagini fabuloase de pe Transalpina, cea mai înaltă şosea a ţării

FOTO VIDEO Imagini fabuloase de pe Transalpina, cea mai înaltă şosea a ţării

Transalpina, imagini recente Foto: FB Pensiunea Tara

Transalpina, cea mai înaltă şosea a României, este închisă în această perioadă circulaţiei pe tronsonul Obârşia Lotrului - Vâlcea şi Rânca - Gorj. Un clip postat pe YouTube surprinde cu ajutorul dronei cele mai frumoase imagini de pe „Drumul Regelui”.

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO

„Transalpina sau DN 67C situată în grupul Munţii Parâng, în Carpaţii Meridionali din România, este unul dintre cele mai înalte drumuri ale Munţilor Carpaţi. Conectează Novaci, la sud de Munţii Parâng, la Sebeş, în nord”, sună textul care însoţeşte filmarea lui Mihai Popa de pe YouTube. 

Potrivit Wikipedia, Transalpina este şoseaua din Munţii Parâng, în Carpaţii Meridional. Este cel mai înalt drum asfaltat din România, având punctul maximum în Pasul Urdele, la 2.145 m altitudine. Drumul face legătura între mai multe oraşe din judeţele Vâlcea, Alba, Hunedoara şi Gorj. Unii pun la socoteala şi Sibiu, pentru că porţiunea care vine dinspre Alba este aproape de graniţia cu judeţul menţionat. 

Cea mai mare porţiune din şosea străbate judeţul Vâlcea, iar cel mai înalt punct tot pe raza acestui judeţ se află. Porţiunea de „şosea de creastă” trece la mică depărtare de vârfurile: Urdele - 2.228 m, Iezer - 2.157 m, Păpuşa - 2.136 m, Dengheru  - 2.084 m, Muntinu - 2.062 m.

Porţiunea care leagă judeţele Vâlcea şi Gorj, prin Urdele, între Obârşia Lotrului şi Rânca este închisă pe perioada iernii. Am ataşat o galerie de imagini surprinse în această perioadă, ca să puteţi face o comparaţie legată de cum arată Transalpina vară şi iarna.

O fotografie postată vineri pe contul de Facebook „Fery e de vină”, surprinsă pe domeniul schiabil Transalpina Ski Resort, în care apare steagul ţării şi un schior, este însoţită de un mesaj sugestiv pentru ziua de 1 Decembrie: „La mulţi ani, România!”.

   

Drumul care vine dinspre Sebeş, ajunge până la domeniul schiabil Transalpina Ski Resort, de la Obârşia Lotrului - Vâlcea, considerat cel mai modern din ţară, amplasat pe o uriaşă suprafaţă de 30 de hectare, din care nu sunt utilizate decât o parte şi unde peisajele rivalizează cu cele din Austria sau Franţa. 

Potrivit unei declaraţii dată reporterilor Adevărul de administratorul domeniului, Dan Faur de la Acomin Deva, românii din Transilvania ar putea veni la schi, la Vidra - Vâlcea, numai dacă cei care se ocupă cu întreţinerea drumului DN 67 C, dinspre Sebeş, se vor preocupa să-l menţină deschis şi deszăpezit, pentru celelalte artere venind din judeţele învecinate realizându-se deja acest lucru.

Astfel, se va realiza triunghiul Şureanu - Obârşia Lotrului - Parâng, ca iubitorii sporturilor de iarnă sau de călătorii montane să se bucure de trei domenii schiabile din trei judeţe, dar şi de peisaje de vis.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Transalpina, Foto: FB Pensiunea Tara

Imagini din aceeasi galerie
 • Transalpina, Foto: FB Pensiunea Tara
 • Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort, imagine din ultima zi a lunii noiembrie 2018 - „La mulți ani, România!”, Foto: FB Fery e de vină 
 • Transalpina, Foto: FB Rânca pe Transalpina 
 • Transalpina, Foto FB: Comuna Malaia
 • Transalpina, Foto: FB Pensiunea Tara
 • Munții Parâng, Foto: FB Rânca pe Transalpina
 • Munții Parâng, Foto: FB Rânca pe Transalpina
 • Transalpina în 2017, Foto: FB Rânca pe Transalpina 
 • Transalpina în 2017, Foto: FB Rânca pe Transalpina 
 • Planul inițial al domeniului schiabil Transalpina Ski Resort, Foto: FB Alin Găvănescu
 • Transalpina, DN 67 C și traseul spre Domeniul Schiabil Transalpina Ski Resort, Foto: Google Map
Distribuie imaginea
citeste totul despre: