FOTO Trei uleiuri esenţiale care au stat la baza frumuseţii Cleopatrei

FOTO Trei uleiuri esenţiale care au stat la baza frumuseţii Cleopatrei

Cleopatra, regina frumuseţii, imagini dintr-un film premiat cu patru Oscaruri

Regina egipteană Cleopatra a intrat în legendă drept una dintre cele mai frumoase femei din istorie. O parte dintre secretele sale de frumuseţe au fost documentate, fapt care a făcut posibil ca femeile de pretutindeni să le testeze şi să recreeze tratamentele cosmetice.

Cleopatra a ridicat arta de înfrumuseţare la rang de ştiinţă. A fost prima dintre preotesele unei epoci ale cosmeticii şi a ştiut suficient despre arta frumuseţii pentru a scrie o carte despre ea şi a deveni un etalon pentru frumuseţea feminină.
 
Ne vom opri atenţia asupra trei uleiuri care făceau parte din ritualurile de frumuseţe ale reginei care a sedus Roma, vorbind doar despre proprietăţile acestora în domeniul frumuseţii, pentru că beneficiile lor sunt mult mai extinse.
 
ULEIUL DE SANTAL
 
Beneficiile uleiului esenţial de lemn de santal asupra sănătăţii pot fi atribuite proprietăţilor sale antiseptice, antiinflamatoare, antispastice, astringente, cicatrizante, carminative, diuretice, dezinfectante, emoliente, expectorante etc.
 
Uleiul de santal calmează pielea, are efect răcoritor şi previne erupţiile cutanate. Dacă aveţi cicatrici urâte, pete, acnee, arsuri solare sau eczeme acest ulei vă poate ajuta să scăpaţi de ele şi previne reapariţia lor. Este, de asemenea, un astringent eficient care tonifică pielea şi o întinereşte. Persoanele cu pielea uscată o pot readuce la viaţă cu ajutorul acestui ulei esenţial. Curăţă foarte bine şi oferă strălucire.
 
 
Datorită proprietăţii sale de a fi non-lipicios, uleiul este excelent folosit vara. Este foarte eficient împotriva mâncărimilor de piele, având un efect liniştitor. Ulei de santal reduce mirosul pielii şi are un efect calmant, motiv pentru care este utilizat pe scară largă pentru tratarea eczemelor. 
 
De asemenea este cunoscut pentru proprietăţile sale de prevenire a îmbătrânirii pielii. Utilizarea regulată a uleiului de santal reduce ridurile şi cicatricile de pe piele, dar şi vergeturile. Tonifică pielea, îi redă elasticitatea, elimină cearcănele. 
 
ULEIUL DE ALOE VERA
 
Scrierile egiptene antice pomenesc despre uleiul de aloe vera că era utilizat ca tratament cosmetic de către regine. Textele medicale greceşti şi romane amintesc avantajele uleiului de aloe vera în tratarea afecţiunilor digestive. O legendă susţine că Alexandru cel Mare a apreciat planta atât de mult încât a cucerit insula Socotra pentru a obţine suficientă aloe vera pentru a trata rănile soldaţilor săi.
 
Uleiul de aloe vera reprezintă o alternativă naturală la medicamentele şi loţiunile împotriva pierderii părului. Are efecte antimicrobiene, antiinflamatorii şi liniştitoare. Există voci care susţin că aloe vera poate stimula creşterea părului. Nu există însă şi cercetări ştiinţifice care să susţină această afirmaţie. Căderea părului are o multitudine de cauze şi necesită tratamente variate. Consultaţi medicul pentru a înţelege cauza căderii părului şi pentru a decide tratamentul adecvat.
 
Uleiul de Aloe vera este un ingredient popular în multe balsamuri comerciale. Hidratează părul fără a-l încărca sau a-i da un aspect unsuros. Aloe vera poate controla, de asemenea, producţia de exces de sebum. Ajută la tratarea scalpului uscat şi a mătreţii.
 
Aloe vera conţine substanţe care protejează împotriva atacurilor bacteriene şi fungice. Aceste proprietăţi antimicrobiene de protecţie fac ca uleiul de aloe vera să acţioneze blând, dar eficient. Uleiul de Aloe vera, atunci când este utilizat în şampon sau balsam, nu are efecte secundare adverse.
 
 
Aloe vera este frecvent utilizată de industria cosmetică,în produsele de îngrijire personală, cum ar fi balsamurile pentru buze, loţiunile şi alte tratamente pentru îngrijirea pielii. Uleiul este folosit pentru ameliorarea pruritului, accelerarea vindecării rănilor şi ca agent de hidratare. 
 
Uleiul de masaj are capacitatea de a ameliora durerea şi inflamaţia. Aromaterapeuţii amestecă adesea uleiul de aloe vera cu alte uleiuri pentru vindecare şi întinerire. Ajută la tratarea umflăturilor şi inflamaţiilor cauzate de insecte: albine şi viespi.
 
Uleiul de aloe vera este un produs foarte bun de îngrijire dentară. Nutrienţii din aloe vera ajută la tratamentul bolii parodontale. Folosit ca ulei de masaj pentru gingii şi dinţi, acest ulei poate ajuta la reducerea riscului de carii, placă şi chiar gingivită.
 
Uleiul de aloe vera are proprietăţi de tonifiere, calmare, hidratare şi regenerare, fiind des folosit în arsurile solare, acnee, sau eczeme. Stimulează producerea de elastină şi fibre de colagen. Reduce ridurile şi încetineşte îmbătrânirea.  
 
ULEIUL DE IASOMIE
 
Beneficiile uleiului esenţial de iasomie pot fi atribuite proprietăţilor sale antidepresive, antiseptice, afrodisiace, antispastice, cicatrizante, expectorante, sedative etc.
 
Floarea de iasomie are mult mai mult de oferit decât mirosul dulce şi asociaţiile sale romantice. Aroma uleiului esenţial de iasomie are un efect plăcut şi înălţător asupra minţii şi luptă activ cu depresia. Este recunoscută proprietatea afrodiziacă a uleiului esenţial de iasomie.
 
Uleiul de iasomie este un foarte bun antiseptic şi dezinfectant. Când se aplică extern la răni, le împiedică să se infecteze şi elimină chiar şi potenţialele infecţii cu tetanos. De asemenea, poate fi folosit în aplicaţii interne, iar atunci când este inhalat este cunoscută faptul că reduce infecţiile din sistemul respirator. Poate ameliora răceala şi tusea.
 
 
Fiind un foarte bun cicatrizant, uleiul de iasomie ajută la estomparea cicatricilor, a petelor şi a vergeturilor. Este un produs asociat de mult timp cu îngrijirea pielii, tratează pielea uscată, fragilă sau deshidratată. Nu este indicat să se folosească pe plăgi crăpate sau deschise ale pielii, deoarece poate provoca o reacţie alergică sau iritaţii. Este utilizat inclusiv pentru tratamentul eczemelor şi dermatitelor.
 
Fiind considerat un antibiotic natural şi antiviral - prin urmare, poate ajuta la calmarea iritaţiei şi inflamaţiei pielii. Dacă adăugaţi ulei de iasomie în balsamul pentru buze, gelul de duş sau loţiunea de corp noul produs va reduce petele, va vindeca rapid vânătăile, iritaţiile după bărbierit sau durerile asociate cu muşcăturile de insecte. Dar, testaţi mai întâi reacţia la orice ulei esenţial, aplicând o cantitate mică pe o bucată de piele pentru a verifica dacă sunteţi alergic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Elisabeth Taylor, actrița cel mai des confundată cu imaginea Reginei Egiptului Cleopatra, pe care a interpretat-o magistral într-un film din 1963 care a primit 4 premii Oscar; Foto: imagine din film 

Imagini din aceeasi galerie
  • Elisabeth Taylor, actrița cel mai des confundată cu imaginea Reginei Egiptului Cleopatra, pe care a interpretat-o magistral într-un film din 1963 care a primit 4 premii Oscar; Foto: imagine din film 
  • Scena băii Cleopatrei, Foto: imagine din film
  • Elisabeth Taylor, actrița cel mai des confundată cu imaginea Reginei Egiptului Cleopatra, pe care a interpretat-o magistral într-un film din 1963 care a primit 4 premii Oscar; Foto: imagine din film 
  • Pictură murală
  • Elisabeth Taylor, actrița cel mai des confundată cu imaginea Reginei Egiptului Cleopatra, pe care a interpretat-o magistral într-un film din 1963 care a primit 4 premii Oscar; Foto: imagine din film 
  • Ulei de santal, Foto: Adevărul
  • Ulei de santal, Foto: Adevărul
  • Ulei de aloe vera, Foto: Adevărul
  • Ulei de aloe vera Foto: Adevărul
  • Ulei de iasomie, Foto: organicfacts.net
  • Ulei de iasomie, Foto: organicfacts.net
Distribuie imaginea
citeste totul despre: