FOTO Ce pretenţii financiare are bărbatul a cărui diplomă a fost falsificată de falsul medic de la Spitalul Judeţean Ilfov

FOTO Ce pretenţii financiare are bărbatul a cărui diplomă a fost falsificată de falsul medic de la Spitalul Judeţean Ilfov

Scandalul diplomelor false a reînceput odată cu cazul pseudo-medicului Raluca Bîrsan de la Spitalul Judeţean Ilfov, femeia care a pretins timp de 10 ani că este ginecolog pe baza unei diplome de studii contrafăcute. Cel de la care a luat modelul intenţionează nu doar să o dea în judecată, ci să ceară şi despăgubiri.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Potrivit site-ului local „Vocea Vâcii”, bărbatul a cărui diplomă a fost luată drept model pentru falsificarea actelor de studii intenţionează să ceară despăgubiri de la cea care s-a folosit de documentele sale. 
 
Raluca Bîrsan a profesat ca medic ginecolog timp de 10 ani la Spitalul Judeţean Ilfov, fără să aibă studii în domeniu. 
 
„Voi face plângere penală, iar, mai apoi, mă voi constitui parte civilă în proces. Voi cere despăgubiri de 100.000 de euro. Este inacceptabil ceea ce s-a întâmplat, însă, din păcate, perfect normal în ţara în care trăim. Nu voi tolera aşa ceva. Aşa, orice tanti ca doamna asta, care prinde un post liber, vine cu o diplomă falsă. Te duci frumos cu o copie şi nimeni nu vrea să vadă şi originalul”, a declarat, pentru „Vocea Vâlcii”, Alin Barbu , bărbatul a cărui diplomă a stat model actului contrafăcut de Raluca Bîrsan.
 
 
Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila a descoperit, după izbucnirea scandalului şi cui aparţinea modelul original al diplomei cu care Raluca Bîrsan s-a dat drept medic - un vâlcean licenţiat al Universităţii de Stat Lucian Blaga din Sibiu (ULBS), absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, profilul Ştiinţe ale Comunicării, specializarea Jurnalism, din cadrul Universităţii „Valahia” din Târgovişte, la acea vreme. Ulterior, numele facultăţii, care nu era acreditată la acea vreme, s-a modificat. Acesta şi-a postat diploma pe internet, de unde se bănuieşte că ar fi descărcat-o Raluca Bîrsan, pentru a o prelucra în Photoshop.
 
Originalul a fost descoperit pe baza numărului şi a seriei de pe diploma falsă, pe ambele documente acestea fiind identice, la fel ca antetul Ministerului Educaţiei Cercetării şi Tineretului şi semnăturile de pe acte. Pe ambele acte apar semnătura prof. Ion Dur, decan al Facultăţii de Jurnalistică şi semnătura secretarului şef Laurenţiu Smaranda, la acea vreme, în 2008, deşi diploma falsului medic apărea ca fiind eliberată de Universitatea Carol Davila.Şi  numele Ministerului Educaţiei era altul la data la care se presupune că ar fi obţinut diploma falsul medic. Restul conţinutului a fost modificat, inclusiv ştampila. Chiar şi pe partea verso a documentului contrafăcut apar semnăturile celor de la ULBS.
 
În urma acestui scandal a fost deschis un dosar penal. Anchetatorii cercetează inclusiv modul de provenienţă al modelului original al diplomei de studii: dacă a fost luat de pe net sau dacă el a provenit de la titular, situaţie în care posibilitatea de a cere daune nu mai poate fi viabilă. 
 
Nu doar Alin Barbu va face plângere penală şi o va da în judecată pe Raluca Bîrsan, ci şi ministrul Sănătăţii şi este de aşteptat ca inclusiv femeile care au „beneficiat” de serviciile falsului doctor, şi care au început să povestească traumele la care au fost supuse, să solicite despăgubiri. 

Diplome de licență - originala și contrafăcute: elementele nemodificate, deși sunt emise de unități diferite; Foto Adevărul

Imagini din aceeasi galerie
  • Diplome de licență - originala și contrafăcute: elementele nemodificate, deși sunt emise de unități diferite; Foto Adevărul
  • Diplome de licență - originala și contrafăcută: elementele nemodificate, deși ar trebui să fie diferite; Foto Adevărul
  • Raluca Bîrsan, pseudomedicul de la Spitalul Județean Ilfov, în partea dreaptă a imaginii, Foto: Adevărul 
  • Alin Barbu - vâlceanul după a cărui diplomă de licență și-a falsificat actele un pseudomedic Foto FB Alin Barbu
  • Diploma de licență  falsificată de un pseudomedic, față - verso Foto alynbarbu.wordpress.com
  • Diplomă licență contrafăcută a pseudomedicului Raluca Bîrsan, față - verso; Foto: Adevărul
  • Diploma de licență  falsificată de un pseudomedic, față Foto alynbarbu.wordpress.com
  • Diplomă licență contrafăcută a pseudomedicului Raluca Bîrsan, față, Foto: Adevărul
  • Diplomă licență contrafăcută a pseudomedicului Raluca Bîrsan, față, Foto: Adevărul
  • Diplomă licență contrafăcută a pseudomedicului Raluca Bîrsan, verso, Foto: Adevărul
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările