FOTO Povestea fetei de 13 ani care a fugit în munţi cu iubitul mamei. Ce s-a întâmplat cu bărbatul şi unde a ajuns copila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O fată de 13 ani a intrat într-o relaţie cu iubitul mamei sale, un bărbat de trei ori mai în vârstă decât ea Foto: Arhiva Adevărul
O fată de 13 ani a intrat într-o relaţie cu iubitul mamei sale, un bărbat de trei ori mai în vârstă decât ea Foto: Arhiva Adevărul

Acuzat iniţial de relaţii sexuale cu un minor, iar apoi de viol, dată fiind vârsta fetei, bărbatul a fost arestat în cele din urmă, iar copila a ajuns într-un centru de plasament

GALERIE FOTO

O fată de 13 ani s-a îndrăgostit de iubitul mamei. Femeia i-a găsit în pat şi a anunţat autorităţile. Copila a ajuns la Protecţia Copilului, iar bărbatul de 39 de ani, care a fost acuzat de relaţii sexuale cu un minor, iar apoi de viol, a rămas iniţial în libertate sub control judiciar. Acum se află în arest, după o istorie halucinantă.

Povestea a început în comuna Mădulari, în sudul judeţului Vâlcea, la începutul acestui an. În luna martie, Elisabeta, de 47 de ani, şi-a găsit concubinul în pat cu fiica cea mică, Denisa, de 13 ani. Femeia a alertat autorităţile, care l-au reţinut pe bărbat pentru relaţii sexuale cu un minor. 

După ce fata a fost prinsă în pat cu iubitul mamei, a ajuns la Centrul de Urgenţă al Direcţiei Judeţene pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DJASPC) Vâlcea, iar de aici în Centrul de Plasament Ana din Râmnicu Vâlcea. 

Deşi fusese iniţial reţinut, Gheorghe Mircea Piţigoi, în vârstă de 39 de ani, din Lădeşti, a fost lăsat în libertate sub control judiciar, judecătorul considerând că nu este un pericol. 

La scurt timp după ce a fost eliberat, Piţigoi şi-a convins iubita minoră, aflată la Râmnicu Vâlcea, să fugă cu el în lume. Potrivit unor surse judiciare, bărbatul se ducea, de fapt, în permanenţă să o ia pe fată de la centrul de plasament, aceleaşi surse precizând că au fost înregistrate trei - patru dispariţii cu aceeaşi persoană. „O găseam, o dădeam, iar dispărea şi tot aşa“, ne-a confirmat aceleaşi surse. 

În schimb, şeful DJASPC Vâlcea, Nicolae Badea, susţine că fata a fugit doar de două ori.

Sursele citate anterior precizează că fata şi iubitul ei au reuşit chiar să fugă în munţi, unde au trăit împreună o săptămână la o stână, până când au fost găsiţi de Poliţie. Bărbatul a reuşit să fugă, iar fata a fost dusă din nou la centrul de plasament. 

Gheorghe Mircea Piţigoi a fost arestat preventiv, în condiţiile în care a încălcat prevederile controlului judiciar impus.

Reprezentanţii Protecţiei Copilului au cerut ca mama să fie decăzută din drepturi

„A venit la noi prin Centrul de Urgenţă şi a rămas în Centrul de Plasament printr-o decizie a instanţei de instituire a protecţiei minorului, în data de 20 martie. Am cerut decăderea din drepturi a mamei. Dosarul este în instanţă. Mama ar vrea să o ia înapoi, dar cum faptele s-au petrecut în casa părintească, iar mama ştia de relaţia celor doi, noi am propus decăderea din drepturi. Nu credem că există şanse să se întoarcă acasă... Fata s-a îndrăgostit de bărbatul mamei. Şi noi ne-am mirat. Iubitul era mai mic ca vârstă decât mama. Şi s-a încurcat şi cu fata”, ne-a declarat şeful DJASPC Vâlcea, dr. Nicolae Badea.

A păcălit-o că e cu 10 ani mai tânăr

Prima dată, cei doi au fugit împreună la începutul lunii iunie. Protecţia Copilului a anunţat dispariţia fetei, iar cei de la Probaţiuni au anunţat dispariţia bărbatului. „I-a spus fetei că are doar 29 de ani. Fata, foarte credulă, dar bine dezvoltată pentru vârsta ei, însă cu o minte de 10 ani, l-a crezut şi s-a îndrăgostit nebuneşte de el“, ne-au declarat aceleaşi surse.

Dat în urmărire, anchetatorii au aflat că Mircea Piţigoi se ascundea la 60 de kilometri depărtare de casă, sustrăgându-se cercetărilor şi măsurilor preventive. „S-a speriat când a aflat că a devenit din suspect inculpat şi a încercat să se ascundă“, au explicat surse din anchetă. Atunci, s-a decis modificarea încadrării faptei, din relaţii sexuale cu un minor în viol.

„Din cercetări a reieşit faptul că bărbatul ar fi întreţinut, în mai multe rânduri, relaţii sexuale cu o minoră de 13 ani, din comuna Mădulari, în cursul anului 2019. Poliţiştii s-au sesizat cu privire la comiterea infracţiunii de viol, dat fiind faptul că, în urma cercetărilor efectuate, a reieşit că minora nu avea capacitatea de a discerne asupra faptelor sale“, se arăta într-un comunicat al Poliţiei Vâlcea din luna iunie. 

Fata a fugit pe geamul de la baie al şcolii

După o lună, Mircea Piţigoi a fugit din nou şi s-a dus apoi la Râmnicu Vâlcea, convingând-o pe fată să fugă cu el, de această dată în munţi. Adolescenta de 13 ani a fugit de la şcoală. Deşi toţi colegii se aflau în vacanţă, fata transferată la sfârşitul clasei a VI-a la o altă şcoală, a mers să-şi dea corijenţa. A pretextat că i s-a făcut rău, s-a dus la baie şi a ieşit din şcoală pe geamul toaletei. 

„I-am făcut transferul de la şcoala din Mădulari la o şcoală din Râmnicu Vâlcea. Acum e în vacanţă.  Bărbatul a luat-o de la şcoală. N-a fugit de la noi, practic nu s-a mai întors de la şcoală. A fugit pe geamul din baia şcolii”, ne-a confirmat şi directorul DJASPC Vâlcea. 

S-au ascuns la o stână, iar violatorul a scăpat datorită câinilor

Au fugit împreună în munţi şi s-au oprit la o stână, unde Poliţia i-a găsit după o săptămână. „Am aflat pe surse unde se ascundeau şi am plecat după ei cu mascaţii. Ploua în acea seară... Am ajuns la stână, dar el a fugit, că au început câinii să latre, iar fata a rămas pe loc“, ne-au mai spus surse din anchetă. 

Dat în urmărire naţională, a fost prins în judeţul Olt

Procurorul de caz de la Drăgăşani, judeţul Vâlcea, a fost atenţionat de către poliţişti că Piţigoi o tot convinge pe copilă să fugă cu el, motiv pentru care a decis să-l dea în urmărire naţională pe bărbat. 

Mircea Gheorghe Piţigoi a fost găsit, în urmă cu o săptămână, în Balş, judeţul Olt,  şi introdus în arestul IPJ Vâlcea, unde va rămâne în continuare, întrucât a încălcat condiţiile controlului judiciar impus. 

După ce a fost găsită la stână împreună cu bărbatul acuzat de viol, fata de 13 ani a fost dată din nou în grija reprezentanţilor DJASPC Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite