FOTO Poliţistul care a ajutat la prinderea unor hoaţe, deşi era în timpul liber. „Le-a urmărit de la distanţă şi a văzut unde şi-au ascuns prada“

FOTO Poliţistul care a ajutat la prinderea unor hoaţe, deşi era în timpul liber. „Le-a urmărit de la distanţă şi a văzut unde şi-au ascuns prada“

Florentin agentul de poliţie de la Poliţia Dumbrăveni - Sibiu elementul cheie în prinderea unei reţele de hoaţe Foto FB Poliţia Sibiu

Un poliţist vâlcean care lucrează în Sibiu a ajutat la prinderea unui reţele de hoaţe din Craiova - Dolj. El a observat maşina acestora în trafic şi le-a urmărit pe toată Valea Oltului, până colegii de la Poliţia Vâlcea au reuşit să le oprească. Maşina acestora fusese dată în urmărire naţională, după ce tocmai furaseră din casa unui sălăjean peste 50.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Un caz incredibil s-a petrecut ieri pe şoselele din România. Un poliţist care se afla în timpul liber a auzit despre o alertă a colegilor din Sălaj, unde fusese comis un furt prin înşelăciune. Se ştia doar că este vorba despre o maşină cu numere de înmatriculare de Vâlcea, în care se aflau cinci femei. 
 
Poliţiştul care lucrează ca agent la Poliţie Dumbrăveni - Sibiu a observat maşina căutată pe Valea Oltului, în localitatea Lazaret. 
 
Şi fără să mai stea pe gânduri a plecat cu maşina proprie în urmărirea autoturismului suspect. În timpul urmăririi şi-a alertat colegii de la Vâlcea, fiind în permanenţă contact cu ei pentru a se cunoaşte exact poziţia suspectelor. 
 
În staţiunea Călimăneşti - Căciulata, poliţiştii vâlceni au organizat un filtru şi aşa le-au prins pe suspecte. Acestea opriseră într-o parcare, pentru a ascunde prada în pădure. Iar cel care le urmărea a văzut totul.
 
Pe pagina de Facebook a Poliţiei Sibiu a apărut şi povestea celui care a contribuit decisiv la rezolvarea acestui caz: „Pentru Florentin, ziua de 4 iunie se anunţa una ca oricare alta în care se întorcea de acasă, din judeţul Vâlcea, în Dumbrăveni, unde, ca agent de poliţie, urma să intre de serviciu, în schimbul 3.
 
Era 7 seara când a pornit la drum, pe Valea Oltului. Peste 20 de minute era informat că a fost dată în urmărire o maşină despre care se presupunea că, de dimineaţă, fusese folosită de persoane necunoscute care furaseră bani şi bunuri în valoare de peste 50.000 de lei dintr-o locuinţă din Garcei, judeţul Sălaj.
 
La scurt timp după ce a primit informarea, în zona localităţii Lazaret, Florentin a observat autovehiculul care circula din sens opus.
 
Fără să ezite, a întors maşina şi a pornit în urmărire. I-a anunţat de urgenţă pe colegii vâlceni şi a stat în permanenţă în legătură cu ei până când, în Călimăneşti, femeia care conducea maşina urmărită a tras pe dreapta într-o parcare.
 
Florentin a stat la distanţă, neobservat, urmărind toate mişcările celor cinci femei aflate în maşină. Astfel, a putut vedea unde ascund ”prada”, după sosirea poliţiştilor vâlceni indicându-le cu precizie locul de unde au fost recuperate toate bunurile şi întreaga sumă de bani reclamate ca sustrase.
 
Mai departe, lucrurile şi-au urmat cursul firesc. Cele cinci femei au fost predate poliţiştilor sălăjeni, prejudiciul a fost înapoiat persoanei păgubite, iar ancheta continuă pentru aplicarea măsurilor legale care se impun.
 
Dincolo de adrenalina urcată la cote maxime, Florentin se simte împlinit. El spune cu modestie că şi-a făcut datoria şi nimic altceva.
 
Ca proaspăt absolvent al Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, misiunea lui este la început de drum, iar calea este lungă şi grea. 
 
Dar exemplul lui ne face mândri şi ne dă speranţă, încă o dată, că vom onora cu brio uniforma de poliţist şi oamenii de lângă noi. După toată întâmplarea, Florentin a ajuns în Dumbrăveni şi a intrat în serviciu conform planificării!”
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Borseta cu bani furați de care au încercat să scape o rețea de hoațe ascunzând-o în spatele unui mini-hotel de pe Valea Oltului în Călimănești - Căciualata Foto Poliția Română

Imagini din aceeasi galerie
  • Borseta cu bani furați de care au încercat să scape o rețea de hoațe ascunzând-o în spatele unui mini-hotel de pe Valea Oltului în Călimănești - Căciualata Foto Poliția Română
  • Bijuteriile furate de care au încercat să scape o rețea de hoațe ascunzând-le în spatele unui mini-hotel de pe Valea Oltului în Călimănești - Căciualata Foto Poliția Română
  • Locul unde au încercat să ascundă prada o rețea de hoațe prinse de poliția din Vâlcea cu ajutorul unui polițist sibian Foto Poliția Română
  • Florentin agentul de poliţie de la Poliţia Dumbrăveni - Sibiu elementul cheie în prinderea unei reţele de hoaţe Foto FB Poliţia Sibiu
  • Mașina cu care s-au deplasat hoațele din Craiova care au furat de la un sălăjean peste 50.000 de lei, prin țară. Operațiunea Năvodul; Foto: Facebook 
Distribuie imaginea
citeste totul despre: