FOTO Paradă de automobile retro în centrul Râmnicului

FOTO Paradă de automobile retro în centrul Râmnicului

La "Retroparada primăverii" au fost prezentate 12 automobile fabricate între 1950 şi 1970.Foto Adevărul

Râmnicenii au putut admira mai multe automobile clasice fabricate în a doua jumătate a secolului trecut. Bijuteriile pe patru roţi au fost expuse în scuarul din centrul oraşului, în cadrul evenimentului „Retroparada primăverii”

Colecţionarii vâlceni de automobile retro au răspuns pozitiv la invitaţia organizatorilor evenimentului şi le-au prezentat curioşilor mai multe modele, de la autohtona Dacie până la copia fidelă a unei maşini de curse fabricată de Audi, care a câştigat un circuit important în Germania, în anii ’80.

Printre cele mai admirate s-a numărat o maşină produsă de grupul Armstrong Siddeley în 1955. Proprietarul a cheltuit 20 000 de euro pentru achiziţionarea şi transportul maşinii din Anglia, dar spune că îşi va amortiza investiţia, mai ales că maşina este folosită la diverse evenimente.

„Pe şoselele din România o scoat mai rar. O folosesc doar la evenimnente, nunţi, botezuri, pentru că toată lumea vrea să facă fotografii în ea. Am adus-o din Anglia şi aproape că mi-am recuperat banii cheltuiţi cu achiziţionarea şi transportul. Din păcate, piesele se găsesc foarte greu, doar în străinătate povesteşte”, povesteşte Marius Cocioabă, proprietarul maşinii.

Cristi şi Marius, doi colecţionari vâlceni  înrăiţi, au prezentat la paradă patru automobile retro. Cel mai valoros model pe care-l au în colecţie este o decapotabilă 1952 MG TD care a costat câteva zeci de mii de dolari.
 
„Este o maşină foarte pretenţioasă, am adus-o din Belgia şi o scoatem doar la parade. A fost destul de scumpă, dar e în stare bună şi poate atinge chiar şi 130 de kilometri pe oră”, spune Marius.
 
La „Retroparada primăverii” au fost prezentate şi modele autohtone. Cătălin a venit în oraş cu o Dacie, un model fabricat în 1969. În total, vâlceanul este deţinătorul a  patru automobile Dacia şi alte trei maşini produse de Reno. 
 
„ Această maşină are ITP şi o folosesc destul de des, chiar dacă unii şoferi mă mai claxonează. În general, rulează cu 90 la oră. E cea mai accesibilă maşină veche, mă costă 300 de euro să o pregătesc pentru a ieşi pe stradă. Am mai multe modele şi, de obicei, pentru achiziţionarea unei maşini cheltui până la 1000 de euro”, declară colecţionarul vâlcean. 
 
Parada automobilelor retro s-a desfăşurat, sambata dimineata în alte 22 de oraşe din România. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea
citeste totul despre: