FOTO Misterul unui accident în care şi-au pierdut viaţa trei persoane, printre care un copil de 4 ani şi un tânăr de 19 ani, a fost elucidat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accident Tetoiu - Vâlcea soldat cu trei morţi printre care un copil de 4 ani şi un tânăr de 19 ani; Foto: Adevărul
Accident Tetoiu - Vâlcea soldat cu trei morţi printre care un copil de 4 ani şi un tânăr de 19 ani; Foto: Adevărul

La finele lunii martie o tragedie s-a petrecut într-o comună din judeţul Vâlcea. În urma unui accident, în care o maşină s-a făcut praf într-un cap de pod, au murit pe loc un copil de numai 4 ani şi un tânăr de 19 ani. Un alt pasager a decedat şi el câteva zile mai târziu, iar între timp, poliţiştii au descoperit şi cauzele care au dus la producerea teribilului incident rutier.

GALERIE FOTO

Pe o şosea dintr-un sat vâlcean a avut loc în data de 31 martie unul din cele mai grave accidente rutiere din acest an. În urma acestuia, trei persoane şi-au pierdut viaţa. 

Ulterior, poliţiştii aveau să elucideze şi misterul acestui eveniment - combinaţa fatală dintre alcool şi viteză. Acul vitezometrului maşinii implicate în incident s-a oprit la 120 km/h, potrivit martorilor, iar în urma alcooltestului a reieşit că şoferul avea o alcoolemie de 1,26 mg/l alcool pur în sânge, la prima probă, şi 0,92 alcool pur în sânge la a doua probă.

Toate acestea au făcut ca maşina să se izbească violent de un cap de pod din comuna Tetoiu. Doi din cei patru pasageri aflaţi în maşină au murit pe loc în urma impactului violent - un copilaş de patru ani şi un adolescent de 19 ani. 

A fost nevoie de Descarcerare, pentru extragerea tuturor pasagerilor dintre fiarele contorsionate. Pentru una dintre victime a fost solicitat elicopterul SMURD. Era vorba despre un bărbat de 38 de ani, care a fost transportat de urgenţă, pe cale aeriană la Craiova. Astăzi, Poliţia Vâlcea a anunţat că nici acesta nu a supravieţuit gravelor leziuni suferite pe DJ 676 C, în satul Popeşti.

Au existat multe inadvertenţe în informarea privind acest accident, de înţeles având în vedere dinamica evenimentului. S-a vorbit despre o femeie printre victime, dar în maşină nu erau decât pasageri de sex masculin.

Femeia la care s-a făcut referire este o victimă colaterală, mama micuţului de 4 ani, care a venit într-un suflet când a auzit de accident şi, când a realizat ce s-a întâmplat, a făcut un atac de panică, iar apoi a leşinat. Şi acesteia i s-au acordat îngrijiri medicale din partea echipajului SMURD aflat la faţa locului. 

Şi au mai existat confuzii şi dat fiind faptul că toate victimele purtau acelaşi nume de familie. S-a confirmat că erau rude. Şoferul, singurul supravieţuitor al acestui accident, era frate cu pasagerul adult din dreapta şi unchiul micuţului de 4 ani. Ultimii doi sunt tată şi fiu. 

Potrivit Noului Cod Rutier, conducătorul auto din acest caz se face vinovat de mai multe încălcări ale legislaţiei. Alcoolemia pe care o avea el la volan este pedepsită cu închisoarea de până la 5 ani. Rezultatul oficial al analizei de sânge realizat la spital reprezintă probă de incriminare penală în instanţa de judecată. În plus, depăşirea vitezei legale cu mai mult de 60 de kilometri este sancţionată cu amenzi cuprinse între 4.080 şi 9.600 de lei,  la care se adaugă şi suspendarea permisului pe o perioadă de doi ani de zile, având în vedere că accidentul s-a soldat cu victime. La toate acestea se va adăuga şi omorul din culpă.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite