FOTO Ministrul Mircea Duşa, vizită în comuna Nicolae Bălcescu, în locul unde militarii construiesc un pod pentru localnicii izolaţi

FOTO Ministrul Mircea Duşa, vizită în comuna Nicolae Bălcescu, în locul unde militarii construiesc un pod pentru localnicii izolaţi

Ministrul Mircea Duşa a dat asigurări că podul peste Topologu va fi gata in scurt timp. Foto Adevarul

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a fost prezent astăzi în comuna vâlceană Nicolae Bălcescu, pentru a inspecta stadiul lucrărilor la podul pe care militarii îl construiesc peste râul Topologu. În urmă cu două săptămâni, peste 150 de localnici au rămas izolaţi după ce vechiul pod a fost distrus de viitură.

Ştiri pe aceeaşi temă

Armata a intervenit în comuna Nicolae Bălcescu după ce singura cale de acces spre satul Dosul Râului a fost distrusă de ape. Câte 40 de militari de la unităţi din Râmnicu Vâlcea şi Alba Iulie lucrează la construcţia unui nou pod peste râul Topologu. 

„Atunci când podul a fost rupt de ape, Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea ne-a solicitat ajutor de urgenţă pentru a realiza un pod provizoriu, în aşa fel încât cetăţenii să poată trece de cealaltă parte a râului. Din cauza configuraţiei albiei râului şi a debitului care nu este constant, nu s-a putut realiza un pod de pontoane. Fiind o situaţie de urgenţă, am decis să sprijinim autorităţile locale pentru a realiza acest pod spre satul Dosul Râului. Am solicitat Consiliului Judeţean să aducă toate materialele de care avem nevoie şi noi, practic, ne instruit. Este un batalion de geniu, de specialitate şi aceasta este profesia sau meseria celor din batalioane. Mă bucur că militarii sunt apreciaţi şi că realizează o astfel de lucrare într-un timp foarte scurt, mă gândesc că dacă se apela la o firmă de specialitate, construcţia dura foarte mult”, a declarat ministrul Mircea Duşa. 

Potrivit ministrului Apărării, localnicii din Nicolae Bălcescu vor putea folosi podul peste câteva săptămâni.  

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: