FOTO Ce măsură s-a luat cu puştiul care a lovit un poliţist cu cătuşele în cap, ca să fugă

FOTO Ce măsură s-a luat cu puştiul care a lovit un poliţist cu cătuşele în cap, ca să fugă

Poliţist lovit de un minor agresiv, cu cătuşele în cap, în timp ce încerca să-l imobilizeze Foto ziare com

Un adolescent de 16 ani dintr-o comună vâlceană a lovit cu cătuşele un poliţist care voia să-l calmeze după ce devastase un local din Horezu.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Un minor din Vâlcea a fost reţinut pentru 24 de ore după ce a devastat un local, iar când s-a încercat încătuşarea lui, a reuşit să scape lovindu-l în cap pe unul dintre poliţişti, cu cătuşele. Apoi s-a făcut nevăzut, profitând de o ambuscadă creată de către prieteni şi rude. 
 
În ciuda acestor lucruri, instanţa de judecată din Horezu a decis că nu reprezintă un pericol pentru societate, şi l-a lăsat în libertate, sub control judiciar, deşi, anchetatorii au propus arestarea sa preventivă. 
 
Local devastat de un minor aflat sub influenţa băuturilor alcoolice
 
Reamintim că în noaptea de sâmbătă spre duminică, 15 / 16 februarie, în jurul orei 02:00, un echipaj de ordine publică de la Poliţia Horezu a fost trimis să aplaneze un scandal provocat într-un local aflat la intrare în oraş, pe DN 67, în zona magazinelor cu obiecte ceramice. Potrivit informaţiilor, izbucnise un conflict spontan între un adolescent de 16 ani – Alin I. C şi un alt băiat, în urma căruia au fost distruse mai multe bunuri din local.
 
Scandalul i-a pus pe fugă pe majoritatea clienţilor care se aflau la acea oră târzie din noapte prin zonă. La faţa locului, echipajul a decis încătuşarea minorului, din cauza comportamentului  agresiv verbal şi fizic al acestuia, lucru care poate se poate realiza mult mai uşor datorită noii legislaţii, intrată în vigoare la finele lunii ianuarie. 
 
Salvat de rude şi prieteni
 
În timpul manevrelor de imobilizare, după ce un agent de poliţie a reuşit aplicarea unei cătuşe pe mâna stângă a suspectului, în sprijinul acestuia din urmă au intervenit alte persoane: rude, respectiv prieteni ai suspectului, care au cerut organelor de poliţie să îl lase în pace pe acesta. Suspectul C.I.A., profitând de situaţia creată a reuşit sa se elibereze, şi, în încercarea de a scăpa, a lovit, cu cătuşa, în zona capului, pe agentul de poliţie M.S.A., reuşind să părăsească locul comiterii faptei”, se precizează şi într-un comunicat de presă trimis luni, 17 februarie, de reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.
 
Poliţistul s-a ales cu certificat medico-legal pentru 3 zile
 
După o oră şi jumătate, forţele de ordine au identificat suspectul, pe care l-au găsit la domiciliul său, din Pietrari şi l-au dus la sediul Poliţiei Horezu, iar apoi la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu, pentru cercetări. 
 
Între timp, agentul de poliţie care a încercat să-l încătuşeze, M.S.A., a fost examinat  medical. S-a constatat că „nu se impune internarea acestuia, prezentând diagnosticul: „excoriaţie-regiunea frontală” pentru care necesită 2-3 zile de îngrijiri medicale.
 
Duminică după-amiaza, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu au decis reţinerea suspectului pentru ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi  distrugere, pentru o perioadă de 24 de ore. 
 
Pedeapsă: nu mare are voie în discotecă, bar sau club, timp de cel puţin două luni
 
Luni, 17 aprilie, Alin I. C. a fost prezentat Judecătoriei Horezu cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 
 
Potrivit soluţiei pe scurt a instanţei de judecată, propunerea a fost respinsă şi s-a dispus „luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpat, pe o durată de 60 zile, începând cu data de 17.02.2020 şi până la data de 16.04.2020, inclusiv”. 
 
În această perioadă, adolescentul este obligat: „să se prezinte la organul de urmărire penală, judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la secţia de poliţie în a cărei circumscripţie îşi are domiciliul conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat”. 
 
Mai mult, timp de două luni, Alin I. C. nu mai are voie să meargă „în baruri, discoteci, cluburi şi localuri unde se consumă alcool”. Dacă încalcă prevederile impuse se poate alege fie cu arest la domiciliu, fie cu arestare preventivă.
 
Postul de Poliţie din comuna de domiciliu – Pietrari a fost însărcinat cu „supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar”.
 

Localul unde un polițist a fost lovit în cap cu cătușe de un minor agresiv Foto Arhiva Adevărul

Imagini din aceeasi galerie
  • Localul unde un polițist a fost lovit în cap cu cătușe de un minor agresiv Foto Arhiva Adevărul
  • Scandal într-un local din Horezu - Vâlcea Foto Eveniment vâlcean
  • Poliţist lovit cu cătuşele în cap de unul dintre agresorii dintr-un local din Horezu - Vâlcea  - imagine generică Foto Adevărul
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: