FOTO Container cu haine donate, spart de hoţi înainte de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoţii de donaţii din Râmnicu Vâlcea Foto Adevărul
Hoţii de donaţii din Râmnicu Vâlcea Foto Adevărul

Un container cu haine donate de râmniceni pentru persoane aflate în dificultate a fost spart înainte de sărbătorile de Crăciun. Hoţii au fost surprinşi prin intermediul camerelor de supraveghere.

GALERIE FOTO 

La Râmnicu Vâlcea a fost demarat în urmă cu câteva luni un proiect denumit „Dăruieşte pentru un zâmbet”. Vâlcenii au fost îndemnaţi să-şi doneze hainele de care nu mai au nevoie pentru o cauză nobilă.

În cadrul proiectului a fost amplasat un container în cel mai mare cartier al oraşului, unde cei dornici puteau să vină şi să lase donaţiile. 

Cu o zi înaintea Ajunului de Crăciun, în data de 23 decembrie, dispeceratul Direcţiei Poliţiei Locale a Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea a aflat prin intermediul camerelor de supraveghere video că respectivul container a fost ţinta unor hoţi.

„În parcarea din zona Casei Tineretului mai multe persoane sustrăgeau articole de îmbrăcăminte din containerul special amenajat pentru colectarea donaţiilor de la râmniceni în cadrul proiectului ”Dăruieşte pentru un zâmbet”, se arată într-un comunicat de presă. 

La faţa locului s-a deplasat imediat un echipaj al Direcţiei Poliţiei Locale, care a identificat trei persoane - doi adulţi şi un minor - asupra cărora s-au găsit, în plase de plastic, mai multe articole de îmbrăcăminte sustrase din container.

Cei în cauză au fost conduşi la sediul Poliţiei Locale, iar cercetările continuă.

Proiectul din Râmnicu Vâlcea a fost demarat la finele lunii octombrie. În parcarea de lângă Parcul Catedralei a fost amplasat un container pentru strângerea de donaţii sub formă de haine din partea locuitorilor municipiului. Recipientul a fost furnizat de către Primăria din Kromeriz – Cehia, în baza unor legături de colaborare existente între Râmnicu Vâlcea şi oraşul ceh, acţiunea fiind gestionată de administraţia municipală în colaborare cu administraţia judeţeană. Hainele colectate sunt selectate, spălate, călcate şi ajung la centrele de asistenţă socială din judeţ şi la persoanele care au cea mai mare nevoie de ele. Amplasamentul este supravegheat prin sistemul de camere video din oraş.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite