FOTO Bunătăţi din cămara bunicii la "Ziua Recoltei". Producătorii îi îmbie pe vâlceni cu murături, zacuscă şi brânzeturi tradiţionale

FOTO Bunătăţi din cămara bunicii la

Targul este organizat in acest an pe strada General Praporgescu, in fata Consiliului Judetean. Foto Adevarul

Ajuns la cea de-a cincea ediţie, târgul de toamnă „Ziua Recoltei” reuneşte şi în acest an zeci de producători din Vâlcea şi judeţele limitrofe. Târgul poate fi vizitat inclusiv duminică.

Deschiderea oficială a târgului a avut loc sâmbătă dimineaţa, în prezenţa primarului interimar Ion Gigi Matei şi a reprezentanţilor Consiliului Judeţean Vâlcea. 
 
În prima zi de târg, producătorii i-au îmbiat pe vizitatori cu bunătăţi care mai de care şi conserve preparate după reţete tradiţionale.  Nu doar zacusca şi murăturile s-au bucurat de aprecierea vâlcenilor care au trecut prin târg, ci şi brânzeturile tradiţionale şi mezelurile scoase la vânzare de producători din Vâlcea şi Sibiu. Comercianţii dau asigurări că produsele lor sunt mult mai ieftine decât în pieţele din municipiu, iar unii dintre ei sunt dispuşi chiar să negocieze. 
 
La cea de-a cincea ediţie a târgului “Ziua Recoltei” sunt prezenţi şi câţiva cultivatori de legume şi fructe, apicultori şi meşteri populari. De asemenea, printre producători prezenţi la eveniment se numara inacest an şi Cristian Popa, un tânăr din Mădulari care face bani  din vânzarea fructelor şi arbustilor de goji. Vâlceanul a început afacerea cu doi arbuşti de goji dar vrea să se extindă şi să înfiinţeze o plantaţie de aronia. 
 
“Pot să spun că am fost primul cultivator de goji din România. Am citit pe internet despre “fructul fericirii”, despre faptul că seminţele pot fi achiziţionate din China.  Pe internet am citit şi în ce condiţii pot cultiva goji la noi în ţară. În prezent treaba merge destul de bine, mai ales că vindem nu doar fructe ci si arbuşti. Mă gândesc să mă extind, dar cu aronia, o plantă mult mai uşor de îngrijit”, declară Cristian Popa (foto). 
 

 
Târgul de toamnă poate fi vizitat până duminică seara. Din cauza lucrărilor din Scuarul Mircea cel Bătrân, târgul este organizat în acest an pe strada General Praporgescu, în faţa Consiliului Judeţean. 
 
 
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările