UPDATE FOTO VIDEO Un brand din industria alimentară şi presa locală din Vâlcea, în campania „România vrea autostrăzi”. Trafic oprit pe DN 7 / E 81

UPDATE FOTO VIDEO Un brand din industria alimentară şi presa locală din Vâlcea, în campania „România vrea autostrăzi”. Trafic oprit pe DN 7 / E 81

Campania „România vrea autostrăzi” şi pe domeniul schiabil Transalpina Ski Resort Foto FB Alpina Ski - Centrul inchirieri

Omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi a iniţiat un protest simbolic, programat pentru ziua de astăzi, 15 martie, la ora 15:00, îndemnându-i pe afacerişti, dar şi simpli cetăţeni din toată ţara să întrerupă activitatea timp de 15 minute. Şi la Vâlcea o serie de firme şi o parte a presei locale a anunţat că se va alătura campaniei demarată de acesta.

GALERIE FOTO

Update, ora 19.00 Societatea civilă, şoferii aflaţi în trafic, în tranzit prin judeţ sau oraş şi reprezentanţi ai mediului de afaceri din Vâlcea, mai mulţi decât se anunţaseră iniţial, s-au alăturat protestului iniţiat de omul de afaceri din Suceava sub numele de „România vrea autostrăzi” sau „#Şi eu”. 

Imaginile sunt grăitoare. Pe DN 7 - E 81, unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România, şi în acelaşi timp mai periculoase - în special pe porţiunea tranzitată în judeţul Vâlcea, şoferii s-au oprit în trafic. 

La fel s-a întâmplat şi pe cel mai nou bulevard din Râmnicu Vâlcea - Dem Rădulescu.

Pe pârtia de pe domeniul schiabil SRT - Transalpina Ski Resort, din nordul judeţului, a fost desenat pe zăpadă un mesaj de solidaritate.

Din mediul de afaceri s-au alăturat acestei inedite forme de protest grupul de firme MINET şi o reprezentanţă auto.

- ŞTIREA INIŢIALĂ - 

Ştefan Mandachi a devenit cunoscut după ce s-a ambiţionat să construiască un metru de autostradă, pentru a demonstra autorităţilor în cât timp şi cu câţi bani se pot construi şi în România şosele ca în vestul Europei.

O serie de personalităţi, de vedete, la oameni de afaceri, de la fotbalişti, la jurnalişti şi primari au declarat că se vor alătura campaniei iniţiată de Mandachi: „România vrea autostrăzi”.
 
La Vâlcea, unul din cele mai cunoscute branduri alimentare, „Diana”, a anunţat că-şi va închide activitatea, astăzi, 15 martie, timp de 15 minute, în toate cele 52 de locaţii pentru a susţine cauza „România vrea autostrăzi”. 
 
Magazinele DIANA, închise pentru un sfert de oră
 
„Dragi consumatori, vineri, 15 martie ora 15:00, suspendăm întreaga activitate pentru 15 minute!  Pentru ca produsele şi preparatele din carne DIANA să ajungă proaspete pe mesele voastre, colegii noştri parcurg aproximativ 750.000 de km/lună. Asta înseamnă că anul trecut flota auto „DIANA” a parcurs 9.000.000 km (da, 9 milioane de km! Astfel, susţinem cu tărie că România vrea autostrăzi. În acest context, provocăm şi alte companii să se alăture demersului şi să fim încrezători într-un viitor mai bun”, a anunţat pe reţelele de socializare compania care deţine brandurile DIANA – Abator şi Fabrică de Mezeluri, precum şi reţeaua de magazine DIANA, o companie cu peste 1200 de angajaţi.
 
„Fery e de vină”, de la Transalpina, protestează şi pentru DN 7 A Petroşani - Voineasa
 
Şi pe cea mai mare pârtie de schi din Vâlcea, la Transalpina Ski Resort, un comerciant a anunţat că va întrerupe activitatea timp de 15 minute: „Capela va fi închisă. Şi eu vreau autostrăzi. Dar şi reabilitarea drumului naţional DN 7A Petroşani - Voineasa care arată ca după război în unele zone...”, a scris pe contul său de socializare „Fery e de vină”.
 
23 de magazinele cu produse italineşti - Supermarcato, din toată ţara, s-au alăturat protestului
 
Marius Catrinoiu, patronul lanţului de magazine Supermercato, a anunţat pe pagina sa de socializare că va susţine protestul iniţiat de omul de afaceri din Suceava, Ştefan Mandachi şi va opri activitatea în toate cele 23 de magazine pe care le deţine în întreaga ţară.
 
Reţeaua de magazine SuperMercato, înfiinţată în 2015 de compania de transport şi logistică Marvi Logistic, are 23 de magazine deschise în toată ţara cu produse italieneşti autentice, după ce patronii săi au lucrat timp de opt ani în Italia: „Ne-am dorit ca produsele italiene de calitate să ajungă în casele cât mai multor iubitori ai stilului de viaţă italian”. Iniţial, compania a fost o platformă de retail exclusiv on-line, dar din cauza rezultatelor „mediocre”, activitatea s-a mutat în offline.
 
„Nu este prima dată când iau atitudine faţă de ceea ce ne servesc guvernanţii zi de zi”
 
Startul la aderarea la această campanie inedită l-a dat Gili Boruz, patronul firmei Bozo: „Este un semnal de alarmă pe care vreau să-l trag! Nu este prima dată când iau atitudine faţă de ceea ce ne servesc guvernanţii zi de zi. Sunt pe aceeaşi lungime de undă şi îl susţin pe întreprinzătorul din Suceava. Sper, ca prin demersul meu, să-i conving şi pe alţi oameni de afaceri din Vâlcea să oprească activitatea”, a declarat acesta.
 
Demersul său a fost urmat şi de Romulus Ghinoiu, fondatorul Golden Club, care deţine trei afaceri: prima, începută în 2011 - o agenţie de publicitate, a doua - Golden Pictures,o echipă foto video pentru evenimente premium dezvoltată cu fonduri nerambursabil, iar a treia - cel mai mare club de afaceri privat din Râmnicu Vâlcea, Golden Club, în care sunt membri unii dintre cei mai puternici oameni de afaceri din judeţ.
 
Presa locală - solidaritate şi semnal de alarmă pentru Autostrada Sibiu - Piteşti
 
Şi o parte a presei vâlcene va participa la acţiune în semn de solidaritate faţă de ceea ce consideră „un semnal de alarmă pentru modul absolut catastrofal în care este gestionată problemă Autostrăzii Sibiu – Piteşti, singura soluţie pentru dezvoltarea economică şi legarea judeţului Vâlcea de rutele de transport europene. Fiind un protest civic, considerăm că demersul nostru are susţinerea administraţiilor locale şi judeţene şi a tuturor forţelor politice din Vâlcea, pentru că, înainte de a fi PSD, PNL, PER, ALDE, USR, toţi suntem vâlceni. Reaminim faptul că Autostrada Sibiu – Piteşti a fost proiectată de autorităţi încă din 1978, odată cu semnarea Tratatelor de Transport Internaţional Rutier (TIR) dar, din păcate, după 1989, proiectul a fost tărgănat de toate regimurile politice”, au explicat gestul lor jurnaliştii vâlceni de la Râmnicu Vâlcea Week, Arena, Vocea Vâlcii, televiziunile VTV şi TV Vâlcea1, dar şi de la publicaţiile Jurnal Vâlcean, Gazeta Vâlceană, Eveniment Vâlcean şi Indiscret în Oltenia. 
 
După cum declara şi Ionuţ Ciurea directorul executiv al Asociaţiei Pro Infrastructură reporterilor „Adevărul”: „S-a întârziat cu aproximativ 7 ani începerea lucrărilor la viitoarea autostradă Sibiu - Piteşti”. Prin urmare, „La modul cel mai optimist, în primăvara lui 2020 am putea să vedem lucrări în teren la viitoarea autostradă Sibiu-Piteşti. Eu voi fi fericit dacă vom avea contracte semnate în acest an”, a mai spus Ciurea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Campania „România vrea autostrăzi”  pe domeniul schiabil Transalpina Ski Resort Foto FB Ramona Fodor

Imagini din aceeasi galerie
  • Campania „România vrea autostrăzi”  pe domeniul schiabil Transalpina Ski Resort Foto FB Ramona Fodor
  • Campania „România vrea autostrăzi”  pe domeniul schiabil Transalpina Ski Resort Foto FB Alpina Ski - Centrul inchirieri
  • Campania „România vrea autostrăzi”  pe DN 7 - Dealul Negru în județul Vâlcea Foto FB Gessica Plant
  • Campania „România vrea autostrăzi”  în Râmnicu Vâlcea - sectorul producători Foto FB Cezar Bulacu
  • Campania „România vrea autostrăzi”  în Râmnicu Vâlcea - sectorul servicii; Foto FB Cami Mihaela
  • Campania „România vrea autostrăzi”  în Râmnicu Vâlcea - pe un bulevard important; Foto FB Sergiu Nicolae
  • Campania „România vrea autostrăzi”  în Râmnicu Vâlcea - pe șoseaua de centură - DN 7 - E 81; Foto FB Mariana Zotică
Distribuie imaginea
citeste totul despre: