FOTO Bombă din al Doilea Război Mondial descoperită în albia unui pârâu din Ţara Loviştei, de un localnic

FOTO Bombă din al Doilea Război Mondial descoperită în albia unui pârâu din Ţara Loviştei, de un localnic

Proiectil neexplodat din al Doilea Război Mondial, găsit pe malului unui pârâu din Ţara Loviştei, judeţul Vâlcea, Foto: ISU Vâlcea

La Perişani, în judeţul Vâlcea, un localnic care lua piatră dintr-un pârâu, a dat peste un proiectil în albia Băiaşei, provenind din al Doilea Război Mondial. Înţelegând pericolul, bărbatul a alertat imediat Poliţia care a securizat zona până la venirea angajaţilor Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Ţara Loviştei este plină de astfel de urme ale războiului, una fiind descoperită în urmă cu 11 ani, în vârful unui munte.

Ştiri pe aceeaşi temă

În munţii care străjuiesc Valea Oltului a fost, deseori, descoperită, în ultimii ani, muniţie din cele două războaie mondiale.

 
Un localnic din comuna Perişani - judeţul Vâlcea a descoperit în această dimineaţă, de 21 aprilie, un proiectil care „prezenta încărcătură explozivă”, după cum ne-a declarat Octavian Fulger de la ISU Vâlcea.
 
Omul încărca pietriş pentru treburile gospodăreşti, când a dat peste proiectil. Bănuind pericolul, a alertat Poliţia din localitate, care la rândul său a semnalat descoperirea celor de la ISU Vâlcea. 
 
Echipajul pirotehnic a asanat teritoriul în căutare de muniţie rămasă neexplodată, cu detectorul de metale, dar nu s-a mai găsit şi altceva.
 
Locul unde a fost descoperit proiectilul, pe malul râului Băiaşa - comuna Perişani, judeţul Vâlcea, Foto: ISU Vâlcea
 
„Este o zonă în care deseori în ultimii ani s-a găsit muniţie. Îmi aduc aminte că prin 2007, am găsit un proiectil pe vârful unui munte din zonă, unde n-ar fi bănuit nimeni că am putea găsi aşa ceva”, ne-a mai declarat reprezentul ISU Vâlcea.
 
Proiectilul a fost dus în depozitul geniştilor, pentru ca în scurt timp să fie distrus de pirotehnişti în condiţii de siguranţă.
 
Pompierii recomandă tuturor celor care găsesc astfel de muniţie să nu o atingă, să nu o lovească, să nu încerce să o demonteze, să n-o ducă la fier vechi şi nici s-o pună pe foc, ci să anunţe autorităţile.
citeste totul despre: