FOTO Avalanşă de pietre pe Transalpina. Când este posibil să se deschidă traficului rutier

FOTO Avalanşă de pietre pe Transalpina. Când este posibil să se deschidă traficului rutier

Pe cea mai înaltă şosea din România, Transalpina, a avut loc o astăzi, 10 mai, potrivit unui anunţ al celor de la Drumuri Naţionale, o avalanşă de pietre. Deocamdată circulaţia este închisă între Obârşia Lotrului şi Rânca, dar se preconizează că drumul DN 67 C va fi redeschis peste o săptămână.

„Din cauza ploilor din ultimele zile pe DN 67C, Transalpina, în dreptul km 37, zona Vf. Păpuşa, au căzut în partea carosabilă cantităţi mari de piatră. În zona respectivă se acţionează cu un încărcător de mare capacitate”, a anunţat astăzi, 10 mai, Secţia Drumuri Naţionale Târgu Jiu pe pagina de socializare.

 
Autorităţile au atras atenţia asupra acestui pericol, mai ales după ce mai mulţi şoferi au forţat intrarea şi au pătruns pe porţiunea închisă. Lucrurile  nu s-au liniştit nici după ce poliţiştii din ambele judeţe, Vâlcea şi Gorj, au suspendat permisele de conducere la zeci de şoferi. Drumarii au precizat că în mare parte străinii, care nu cunosc foarte multe despre restricţiile de circulaţie, sunt cei care ţin morţiş să vadă Transalpina. Riscul, după cum s-a văzut şi astăzi, rămâne destul de mare, în continuare.
 
Utilajul SDN Târgu Jiu Foto: Facebook
 
Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova a anunţat că este foarte posibil ca drumul de pe coama Munţilor Căpăţânii să fie redat circulaţiei de săptămâna viitoare, cel mai probabil de pe 16 mai, dar totul depinde de vreme şi de cum evoluează lucrările pe DN 67 C.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: