FOTO Actriţa care a pierdut un rol în „Urzeala tronurilor“ din cauza unei ambasade româneşti. Alte celebrităţi care au refuzat să joace în celebrul serial HBO

FOTO Actriţa care a pierdut un rol în „Urzeala tronurilor“ din cauza unei ambasade româneşti. Alte celebrităţi care au refuzat să joace în celebrul serial HBO

Actriţa care a implorat să fie din nou redistribuită în film , Perdita Weeks; Foto looper com - Getty Images

Cum episodul pilot din „Urzeala tronurilor” nu a fost ceea ce şi-au dorit producătorii, mare parte dintre celebrităţile cărora le-a fost oferit un rol au renunţat la el. Ulterior au regretat.

 
O serie de celebrităţi au primit diverse roluri în cel mai de succes serial HBO. Unii au apucat să joace, în episodul pilot, alţii au refuzat din start. Şi unii şi alţii au regretat.
 
Dominic West: „Tatăl şi nepotul meu mi-au spus apoi că e cel mai grozav film”
 
Deşi nu se ştie foarte bine rolul lui Dominic West din «Urzeala Tronurilor», mulţi suspectează că „Star Affair” a fost invitat să-l joace pe Mance Rayder, de la „Rondul de Noapte”, devenit cunoscut ca „Regele de dincolo de zid", pentru afilierea sa cu Free Folk. 
 
Oricare ar fi fost rolul, totuşi, West a spus în 2012 că a trebuit să refuze „minunata oportunitate” din cauza obligaţiilor familiale. După cum a declarat pentru „Huffington Post” în 2012: „Mi s-a oferit un rol în «Game of Thrones» şi, din nefericire, nu l-am văzut, dar nepotul şi tatăl meu mi-au spus: „Doamne, «Urzeala Tronurilor» este cel mai grozav film!”. Şi m-am simţit groaznic, pentru că tocmai refuzasem oferta... Ar fi fost minunat, o alegere excelentă! Voi regreta... Problema mea este că am patru copii şi sunt reticent să stau departe de casă pentru o lungă perioadă de timp. Pot să muncesc mai mult în Londra şi să fiu acasă”, a recunoscut Dominic West la vremea respectivă.
 
 

Scully, din „Dosarele X”, le-ar fi putut interpreta pe Vrăjitoarea Roşie sau pe Cersei Lannister 
 
Protagonista din „X-Files” – „Dosarele X”, Gillian Anderson a trebuit, de asemenea, să spună „nu mulţumesc” şansei de a juca în «Urzeala Tronurilor» tot datorită obligaţiilor sale de părinte. Ea a recunoscut pentru Revista „Stylist Magazine” în 2013: „Fie că era vorba de «Urzeala Tronurilor» sau de «Downton Abbey», în ultimii 18 ani nu-mi vine să cred că am refuzat lucrurile pe care le iubesc. N-aş fi ştiut cum să mă justific în faţa copiilor mei atât de mult timp petrecut departe de casă, decât dacă nu cumva aş fi lucrat cu Scorsese (Martin – n.r.).”
 
Anderson a refuzat să spună ce rol i s-a oferit, motiv pentru care mulţi au speculat că i s-ar potrivit rolul Vrăjitoarei Roşii - Melisandre sau chiar cel al lui Cersei Lannister.
 
 

Jonathan Pryce – Înalta Vrabie a refuzat, la început, fiindcă i s-a părut totul ciudat
 
Fanii seriei «Urzeala Tronurilor» îl vor recunoaşte, fără îndoială, pe Jonathan Pryce drept actorul care a interpretat rolul „Înaltei Vrăbii”, duplicitarul personaj din sezoanele 5 şi 6. Puţini ştiu însă că i s-a propus cu mult timp înainte un rol în «Urzeala Tronurilor» şi s-a insistat până a acceptat. 
 
El a declarat pentru „BBC Radio 4”: „Am spus nu seriei originale din «Urzeala Tronurilor». M-am uitat peste scenariu, mi s-au părut numai nume ciudate, un dialog ciudat şi m-am gândit că nu este pentru mine. Ce m-a făcut să-mi schimb părerea a fost personalitatea şi prestanţa Înaltei Vrăbii. Mi-am spus: ”Este un personaj extraordinar”. Intră într-o poveste în care toată lumea are un rol bine stabilit, buni sau nemernici, toţi sunt răi într-o formă sau alta. Iar Înalta Vrabie are un rol destul de relevant, este prezentat ca un om al poporului, care nu se va da în lături de la a spăla picioarele altora şi alte chestii de genul... Totuşi este o figură incredibil de puternică, care are mijloacele necesare pentru a elibera dreptatea”, a mai spus Pryce.
 
 

Perdita Weeks a pierdut un rol din cauza unei ambasade a României
 
Protagonista din seria „Tudorii”, Perdita Weeks a fost iniţial distribuită pentru a juca rolul lui Roslin Frey, soţia lui Edmure Tully, dar s-a retras  ca să joace într-un mini-serial eşuat „Ereticii”. După cum avea să declare pentru „The Daily Mail”, în 2012: „Am renunţat la un rol în «Urzeala Tronurilor» şi apoi i-am implorat pe producători să mi-l dea înapoi. Dar era prea târziu”.
 
Actriţa s-a implicat într-un alt proiect care a eşuat din cauza unei Ambasade a României, care nu a mai permis filmările la noi în ţară, unde Weeks plănuise să petreacă şase luni pentru rolul în care urma să joace. Dar pentru că oficialităţile române nu au mai fost de acord să ia parte la proiect, acesta a trebuit să se mute în Spania. „Aparent, Ambasada României a oprit filmările în ultimul minut”, a declarat la acea vreme Perdita Weeks 
 
Rolul din «Urzeala Tronurilor» a fost în cele din urmă jucat de Alexandra Dowling. S-ar putea să nu fi pierdut prea mult, având în vedere că personajul a apărut într-un singur episod şi a fost mai mult absent când soţul ei s-a întors în sezonul 6.
 
 

Ray Stevenson, un actor care pretinde că nu l-a mai interesat oferta
 
Irlandezul Ray Stevenson a avut, de asemenea, şansa de a juca în «Urzeala Tronurilor»,  în primele episoade, dar aşa cum a declarat pentru „Movies.com”, a respins-o, iar ulterior a declarat că nu l-ar mai fi interesat: „Mi s-a oferit un rol. Ştiam despre el, dinainte de a începe, de la bun început. Aş fi preferat să fac parte din acţiune încă de la începuturi. Cred că este minunat”,  a mai spus, pretinzând că este interesat mai degrabă să contribuie la creşterea şi dezvoltarea unui film.
 
„I-am văzut pe toţi cei pe care-i cunoşteam din filmul Roma şi m-am gândit – bravo, lor! Dar, nu am putut să mă alătur proiectului”.
 
Stevenson a fost însă interesat să joace în schimb în sezonul 7 al seriei „Dexter” şi sezonul 3 din „Black Sails”, spre exemplu, aşadar altele trebuie să fi fost motivele sale. 
 
 

Actorul Dominic West Foto looper com - Getty Images

Imagini din aceeasi galerie
  • Actorul Dominic West Foto looper com - Getty Images
  • Mance Ryder din Games of Thrones Foto You Tube
  • Actrița Gillian Anderson Foto looper com - Getty Images
  • Cersei Lannister din Urzeala Tronurilor Foto twentytwowords com
  • Vrăjitoarea roșie Melisandre Foto inverse com
  • Înalta Vrabie din Urzeala Tronurilor Foto Time Magazine
  • Actorul Jonathan Pryce Foto looper com - Getty Images
  • Perdita Weeks Foto looper com - Getty Images
  • Roslin Frey din Urzeala Tronurilor Foto You Tube
  • Ray Stevenson Foto looper com - Getty Images
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările