Femeie din Vâlcea, atacată sălbatic de câinii vecinului pe care îl îngrijea. A murit în mâinile echipajului de Salvare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine generică, Arhiva Adevărul
Imagine generică, Arhiva Adevărul

Incidentul şocant s-a petrecut într-o localitate din Vâlcea, Stoeneşti, miercuri, 24 noiembrie. A fost demarată o anchetă în acest caz pentru ucidere din culpă.

Victima, în vârstă de 73 de ani, avea grijă de vecinul său, imobilizat la pat, la care mergea zilnic, motiv pentru care a fost nevoită să intre în curtea acestuia. 

Din primele cercetări reiese că cei doi câini metişi ai proprietarului au scăpat din lanţ şi au atacat-o, deşi nu erau consideraţi periculoşi. În traducere „metis” înseamnă „corcitură”, adică nici o rasă sau rase diferite împerecheate al căror rezultat este unul mix, de aceea li se mai spune şi „maidanezi“. 

Din cauza sângerării abundente, femeia a murit în cursul aceleiaşi zile, la spital. „Ieri, 24 noiembrie, poliţiştii Secţiei 9 Pietrari au fost sesizaţi prin apelul 112 de către un bărbat din comuna Stoeneşti, judeţul Vâlcea, cu privire la faptul că, vecina sa a fost atacată de câinii săi, rasa metiş, provocându-i mai multe leziuni. La faţa locului a intervenit şi un echipaj medical care i-a acordat îngrijiri medicale victimei, ulterior aceasta decedând. Cadavrul victimei a fost preluat de către reprezentanţii Serviciului de Medicină Legală Vâlcea, în vedere efectuării necropsiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Georgiana Stancu.

Potrivit aceleiaşi surse, în cauză se efectuează cercetări sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu, pentru ucidere din culpă.

Informaţiile potrivit cărora femeia ar fi fost atacată de câini pentru că ar fi avut în braţe o găină au fost confirmate parţial. În sensul că din cercetări reiese că nu ar fi intrat în curte pe poarta principală, ci ar fi ocolit casa, în căutarea unei găini. Astfel a ajuns în zona unde se aflau câinii.

Tot pe surse s-a aflat că victima a fost muşcată de mână şi de picior, iar sângerarea abundentă ar fi fost cauzată de o afecţiune a acesteia - femeia suferea de varice. Acest detaliu a fost infirmat de anchetatori, alta fiind cauza decesului. 

Reprezentanţii ISU Vâlcea au declarat că vâlceanca a făcut stop cardio-respirator, cel mai probabil din cauza spaimei. În ciuda manevrelor de resuscitare, decesul acesteia a fost declarat de cadrul medical de pe ambulanţa SAJ Vâlcea care a ajuns la faţa locului.  

Vă mai recomandăm şi:

Primar din Vâlcea, condamnat pentru un accident rutier. Complicii, traşi după el

Jafuri de 300.000 de lei în satele Vâlcii. Făptuitorii, arestaţi pentru furt calificat

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite