FOTO Udrea îi cere lui Ponta să aloce fonduri pentru finalizarea pârtiei de schi Vidra din judeţul Vâlcea

FOTO Udrea îi cere lui Ponta să aloce fonduri pentru finalizarea pârtiei de schi Vidra din judeţul Vâlcea

Elena Udrea a organizat o conferinţă de presă la baza pârtiei de schi de la Vidra

Elena Udrea i-a cerut lui Victor Ponta, chiar de pe pârtia de schi din Voineasa, să-şi umfle muşchii şi să găsească soluţii pentru finalizarea lucrărilor la unul dintre cele mai mari domenii schiabile din România. Fostul ministru al Turismului a lansat un atac virulent la adresa şefului guvernului.


Lucrările la pârtia de schi Vidra, din localitatea Voineasa, stagnează în acest moment din lipsă de fonduri. Amenajarea domeniului schiabil a început în 2011, în perioada când Elena Udrea ocupa funcţia de ministru al Turismului. Investiţia de la Vidra depăşeşte 35 milioane euro. În timpul actualei guvernări, pârtia de schi de la Vidra nu a mai fost însă o prioritate iar constructorul, care s-a împrumutat la bănci pentru executarea lucrărilor, mai are de primit de la stat 11 milioane euro.

“ Domnul Victor Ponta îşi umflă muşchii cu mine. Eu îl rog să-şi umfle muşchii aici, în judeţul Vâlcea şi să fie în stare să termine ceea ce am început eu: domeniul schiabil de la Voineasa. Lucrările de aici s-au blocat. Acest guvern incompetent nu a găsit o soluţie pentru a continua investiţia la pârtia de aici care e cea mai frumoasă din Europa, dovadă în acest sens sunt cei 100 000 de turişti care au venit aici iarna trecută. (…)Tot ceea ce noi am început cu mare entuziasm sfârşeşte astăzi trist din cauza guvernului Ponta. Îl invit pe Victor Ponta aici, unde nu a călcat deşi a închis Oltchimul, să spună oamenilor ce soluţii are pentru ei, ce alternative le oferă după ce, în incompetenţa pe care o manifestă de când a preluat guvernarea, a lăsat şomeri mii de oameni”, a declarat Elena Udrea.


Turiştii care au ajuns în zonă în această iarnă s-au plâns de un singur lucru: nu au avut unde înnopta. Din cauza situaţiei incerte de la Vidra, oamenii de afaceri nu s-au grăbit să ridice unităţi hoteliere sau pensiuni în zona Voineasa-Obârşia Lotrului.

Lucrări realizate în proporţie de 92 %

Domeniul schiabil Vidra-Voineasa are cinci pârtii, telegondolă până la cota 1 800, teleski şi nocturnă. În acest moment, mai trebuie rezolvată problema parcării şi asfaltată porţiunea de drum de la baza pârtiei. 

Ministerul Turismului nu a prevăzut în acest an niciun leu pentru investiţie, iar viceprimarul localităţii Voineasa se plânge că ministrul Maria Grapini nu se interesează de stadiul lucrărilor de la Vidra. 

“ Domeniu schiabil este realizat în proporţie de 92 %. Constructorul trebuie să termine spaţiul de garare a autoturismelor, are circa 400 de locuri de parcare, şi să execute lucrări de asfaltare şi pietruire la baza pârtiei şi a unei zone de acces în imediata apropiere a drumului. Primăria Voineasa a făcut adrese către CJ şi ministerul de resort. Răspunsul a fost că se caută soluţii. Doamna ministru Grapini nu a avut nici măcar intenţia să se informeze despre stadiul lucrărilor sau despre soluţiile pe care le-am găsit noi”, a spus vicerpimarul Giani Man.

Pentru că mai are de primit 11 milioane euro pentru lucrările executate, firma Acomin a dat în judecată primăria Voineasa, beneficiarul proiectului. Societatea are de recuperate în total, de la stat, 30 milioane euro pentru lucrări executate în Vâlcea şi Braşov.
 
Protest inedit: lanţ uman pentru continuarea lucrărilor

Câteva sute de vâlceni care iubesc sportul alb inteţionează să protesteze la sfârşitul acestei luni. Aceştia vor forma, chiar la baza pârtiei de schi de la Vidra, un lanţ uman. Protestul are drept scop sensibilizarea autorităţilor pentru continuarea lucrărilor la acest domeniu schiabil. 
“ E o întîlnire a oamenilor care cred în şansa României prin turism. Noi vrem să schiem aici, nu în Austria. Aşteptăm cât mai mulţi susţinători în ultima sâmbătă din august, în intervalul orar 11-14.00, să ni se alăture, la Vidra. Noi nu avem interese politice ”, a spus Denisa Pirnea, unul din iniţiatorii protestului.

La protest sunt aşteptaţi locuitorii din zona de nord a judeţului, dar şi turişti. 

Protestatarii vor strange apoi semnături pentru continuarea lucrărilor, semnături ce vor fi depuse la Guvern şi Ministerul Turismului.
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările