După prima testare, încă două cadre medicale de la Spitalul Judeţean Vâlcea, confirmate cu COVID-19

După prima testare, încă două cadre medicale de la Spitalul Judeţean Vâlcea, confirmate cu COVID-19

După ce asistenta şefă a unei secţii a Spitalului Judeţean Vâlcea a fost găsită infectată cu noul coronavirus, pentru încă două cadre medicale, din cele 29 testate, rezultatul a fost pozitiv.

Numărul vâlcenilor contaminaţi cu noul coronavirus a ajuns la 11, după ce încă două angajate din cadrul Secţiei ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea au fost descoperite infectate.
 
„În urma testării personalului medical din cadrul Secţiei ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, precum şi a tuturor contacţilor direcţi, cu cazul Covid 19 pozitiv din cadrul secţiei menţionate, dintr-un număr total de 29 persoane testate, la două teste rezultatul a ieşit pozitiv. Persoanele testate pozitiv sunt asimptomatice şi au fost internate în cadrul Secţiei Boli Infecţioase.
 
Restul persoanelor testate (27) la care testul a ieşit negativ se vor izola la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Pe aceasta perioadă, Secţia ORL rămâne închisă. Dacă vor surveni modificări ulterioare, le vom comunica”, se arată într-un comunicat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea.
 
Cele două persoane contaminate fac parte din personalul medico-sanitar. Pe parcursul celor 14 zile de izolare, toate persoanele vizate vor fi retestate.
 
Acum ancheta epidemiologică se va extinde şi la contacţii direcţi ai celor două persoane nou - descoperite cu SARS CoV2. 
 
Reamintim că în data de 6 aprilie, asistenta şefă a Secţiei ORL a fost confirmată având COVID 19, după ce s-a simţit rău. S-a izolat acasă şi a cerut să fie testată, iar câteva zile mai târziu a venit şi rezultatul. În acest moment şi asistenta se află internată în spital, ultima dată când s-a făcut referire la aceasta starea ei fiind una stabilă.
 
Un medic din cadrul Secţiei ORL a făcut publică situaţia pe Facebook, anunţând pacienţii să nu mai vină la ORL. În acest moment, persoanele care au nevoie de serviciile acestei secţii sunt îndrumaţi către alte spitale, cânt timp secţia va rămâne închisă.

Trei angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, din cadrul Secţiei ORL, sunt infectaţi cu noul coronavirus.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările