După ce au dat naştere unui copil la marginea unei păduri, un grup de nomazi şi-a făcut tabără în Delta Olăneştiului

După ce au dat naştere unui copil la marginea unei păduri, un grup de nomazi şi-a făcut tabără în Delta Olăneştiului

Şatră de nomazi din Mureş şi Hunedoara, în tabără pe râurile din Vâlcea, Foto: Primăria Râmnicu Vâlcea

O şatră şi-a făcut un obicei din a petrece sezonul cald la Râmnicu Vâlcea. 18 persoane şi-au ridicat corturi sub un pod din Râmnicu Vâlcea, pe malul râului Olăneşti. Surprinşi de Poliţia Locală, aceştia au fost urcaţi în trenuri şi autobuze şi trimişi în localităţile din care provin.

Ştiri pe aceeaşi temă

La începutul acestei săptămâni, sub un pod rutier peste Olăneşti, aflat lângă două centre comerciale: Kaufland şi Center Family, Poliţia Locală din Râmnicu Vâlcea a dat peste o şatră. 

Un grup de 18 persoane îşi ridicase din corturi, crengi şi cartoane - o tabără chiar pe malul râului. Pentru că de ani de zile în zonă a crescut mult vegetaţia, locul transformându-se într-o veritabilă deltă, oamenii erau cumva feriţi de privirile curioşilor, podul fiind intens tranzitat. Cei care le-au semnalat prezenţa au fost pescarii.

Pe de altă parte, locul ales era destul de periculos, mai ales în caz de inundaţii când debitul Olăneştiului poate atinge cote alarmante, cum s-a întâmplat în urmă cu câţiva ani când vile situate în amonte au fost spulberate de furia apelor.

Oamenii legii au realizat că nomazii au mai trecut prin Râmnicu Vâlcea şi anul trecut, când şi-au făcut tabăra într-o pădure, de la marginea oraşului, lângă ştrandul de apă sărată din Ostroveni. Cu acel prilej, poliţiştii au asistat la o naştere în direct, în liziera pădurii. 

După ce nomazii au fost identificaţi, au fost puşi să-şi facă bagajele pentru a fi expediaţi în localităţile de domiciliu. O familie cu un copil a fost trimisă cu autobuzul la Petroşani, iar celelalte 15 persoane, din care 12 adulţi şi trei copii, au fost urcate în tren cu destinaţia Sighişoara, judeţul Mureş. 

Ca să fie siguri că şatra nu se întoarce, un jandarm şi un poliţist TF i-au însoţit pe membri acesteia până la Sibiu, unde au fost predaţi omologilor, iar de aici vor ajunge la Mureş. 

Potrivit comunicatului venit din partea Primăriei Râmnicu Vâlcea: „suma aferentă biletelor de tren, de aproape 300 de lei, a fost achitată de către Poliţia Locală”.
citeste totul despre: