Dosar penal pentru protestarii de la Oltchim care au blocat DN 64 în primăvara acestui an

Dosar penal pentru protestarii de la Oltchim care au blocat DN 64 în primăvara acestui an

Printre cei chemaţi la audieri se numără Ionel Vîncea, vicepreşedinteCartel Alfa, filiala Vâlcea

Patru dintre persoanele care au protestat în luna aprilie prin blocarea DN 64, Slatina -Râmnicu Vâlcea, sunt cercetate într-un dosar penal deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

 
Cei patru protestatari sunt cercetaţi pentru atingerea dreptului la liberă circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic şi blocarea cu intenţie a căilor rutiere. 
 
S-a întocmit un dosar penal în care sunt cercetate patru persoane. Cercetările sunt supravegheate de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea”, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, subinspectorul Alina Teodorescu.
 
Printre cei care au primit citaţie se numără Ionel Vîncea, vicepreşedinte Cartel Alfa, filiala Vâlcea. Acesta a fost invitat să se prezinte la audieri în data de 18 iulie.
 
“Am primit o citaţie să mă prezint la audieri în data de 18 iulie, în calitate de făptuitor. În urma protestelor de acum câteva luni, Parchetul a deschis un dosar penal. Ca şef al Cartel Alfa trebuie să particip la orice mişcare de stradă, mai ales când e în joc salvarea Oltchimului. Cred totuşi că măsura asta de a ne cerceta pe noi este un pic forţată, dar cine nu are dosar penal în România, la ora actuală? Am încredere că procurorii vor trage o concluzie, că ei nu sunt puşi politic acolo”, declară Ionel Vîncea. 
 
 
În cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi, cei patru protestatari risca închisoarea de la 3 luni până la  2 ani sau o amendă de câteva sute de lei.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările