Doi băieţi de 14 şi 15 ani, acuzaţi că au violat alţi doi copii. Adolescenţii au fost arestaţi: „S-a confirmat raportul anal“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi băieţi de 14 şi 15 ani sunt acuzaţi că au întreţinut raporturi sexuale cu alţi doi copii, la Ştrandul Ostroveni, din Râmnicu Vâlcea. Presupusul viol ar fi avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, iar victimele au ajuns la spital pentru recoltarea probelor. Duminică, adolescenţii au fost arestaţi preventiv.

Anchetatorii au stabilit că incidentul s-a petrecut vineri, în incinta Ştandului din Râmnicu Vâlcea, victime fiind doi băieţi, dintre care unul ar avea 11 ani. Potrivit anchetatorilor, există suspiciunea că aceştia au fost obligaţi să întreţină cu băieţii mai mari raporturi sexuale orale şi anale.

Unul dintre agresori, potrivit minutei şedinţei în urma căreia au fost arestaţi pentru următoarele 15 zile, este acuzat că i-a violat pe amândoi copiii, iar celălalt doar pe unul dintre ei. După comiterea faptelor, violatorii au fugit, fiind prinşi de poliţişti la scurt timp.

Victimele au ajuns la Spitalul Judeţean Vâlcea, la Chirurgie - Urgenţe, iar sâmbătă au fost consultaţi de medicii legişti. Probele recoltate sunt în lucru, însă cel puţin în cazul unuia dintre ei se confirmă violul.

Suspecţii au fost iniţial reţinuţi şi ulterior arestaţi preventiv. „Fiind vorba despre o anchetă în curs, nu vă pot da amănunte. Dar vă pot spune că s-a confirmat raportul anal. Probele sunt în lucru”, ne-a declarat şeful Serviciului Medicină Legală Vâlcea, dr. Ioan Neamu.

Cei doi adolescenţi au fost arestaţi preventiv pentru 15 zile, pentru viol.

Pentru raportul sexual, act sexual oral sau anal cu o persoană, săvârşit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa sau profitând de această stare, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Însă în acest caz, pedeapsa cu închisoarea poate ajunge până la 12 ani, având în vedere că victimele nu au împlinit vârsta de 16 ani, fapta a fost săvârşită „de două sau mai multe persoane împreună” şi în plus, există concurs real de infracţiuni: „două sau mai multe infracţiuni au fost săvârşite de aceeaşi persoană”, dar şi pentru că „una dintre infracţiuni a fost comisă pentru săvârşirea sau ascunderea altei infracţiuni”.

Tot potrivit Codului de procedură penală, „minorul care are vârsta între 14 şi 16 ani răspunde penal numai dacă se dovedeşte că a săvârşit fapta cu discernământ”. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite