Direcţia Silvică Vâlcea face bani din vânzarea măceşelor şi urzicilor

Direcţia Silvică Vâlcea face bani din vânzarea măceşelor şi urzicilor

Direcţia Silvică Vâlcea a vândut 125 de tone de măceşe. Foto Adevărul. Arhivă

Instituţia a reuşit să recolteze şi să vândă 200 de tone de măceşe, urzici, mure sau afine. După prelucrare, fructele de pădure şi plantele medicinale vor lua calea exportului.

Ştiri pe aceeaşi temă


Angajaţii Direcţiei Silvice au recoltat în această vară 154 de tone de fructe de pădure, cu 90 de tone mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Tot în această perioadă s-au cules 47 de tone de plante medicinale, cu aproape 20 de tone mai mult decât în 2012. 

Întreaga recoltă a fost vândută unor firme din Vâlcea şi Argeş pentru prelucrarea. Fructele şi plantele medicinale vor lua apoi drumul exportului.

„Culegem doar ce se vinde, ce se caută pe piaţă. Din cantitatea de fructe recoltată, ponderea cea mai mare o deţin măceşele- 125 de tone. Am reuşit să vindem  23 de tone de mure şi 47 de tone de urzici, flori de soc şi alte plante medicinale. Avem o colaborare cu firme care se ocupă de curăţare, uscare, depozitare şi apoi vânzare. Sunt societăţi care ies la export cu fructele şi plantele medicinale cumpărate de la noi”, declară Gheorghe Mihăilescu, directorul Direcţiei Silvice Vâlcea. 

În urma licitaţiilor, instituţia a vândut kilogramul de afine de 6,5 lei, iar pe cel de  măceşe, cu 1,86 lei fără TVA. În total, Direcţia Silvică Vâlcea a realizat până în prezent un profit de 140 000 lei din vânzarea de urzici, mure, afine şi măceşe. 

Tot în acest an, Direcţia Silvică a vândut 6 tone de ciuperci de pe suprafeţele deţinute în întreg judeţul. În acest caz, de recoltare s-au ocupat mai multe firme cărora li s-a cesionat terenul în schimbul unei redevenţe.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările