Din nou în scenariul galben. Trei ore de shopping în plus, în weekend şi stingerea la ora 22:00

Din nou în scenariul galben. Trei ore de shopping în plus, în weekend şi stingerea la ora 22:00

Shopping City Mall din Râmnicu Vâlcea Foto Facebook Shopping City Mall Vâlcea

Odată cu scăderea ratei de incidenţă a infectărilor cu virusul SARS - CoV-2, municipiul reşedinţă de judeţ Râmnicu Vâlcea a scăpat de restricţiile de weekend, revinind în scenariul galben de pandemie.

În municipiul Râmnicu Vâlcea rata incidenţei infectărilor cu SARS - CoV-2, în ultimele 14 zile (perioada 06 - 19 aprilie), a ajuns la 2,76 cazuri la mia de locuitori. Conform reglementărilor legale, intră în vigoare, din acest weekend, 23 - 25 aprilie, măsurile caracteristice scenariului galben, după aproximativ o lună de restricţii.
 
Marile lanţuri de magazine au anunţat pe reţelele de socializare că vor funcţiona după acelaşi program, atât în weekend, cât şi în timpul săptămânii. Adică, vor fi deschise până la ora 21:00, în fiecare zi a săptămânii. 
 
Până acum, funcţionau după programul scurt, de până la ora 18:00. În plus, inclusiv la sfârşit de săptămână, se va putea circula fără documente justificative până la ora 22:00, faţă de ora 20:00.
 
Măsurile amintite sunt valabile în cazul tuturor localităţile în care rata de infectare cu virusul SARS - CoV-2 este sub 3,5 la mia de locuitori. 
 
În acest moment, opt localităţi din cele 89 din judeţul Vâlcea au mai mult de patru cazuri de infectări cu SARS - CoV-2 la mia de locuitori; Glăvile, Guşoeni, Popeşti, Grădiştea, Lădeşti, Voiceşti, Prundeni şi Şuşani. 
 

De altfel, şi rata de incidenţă la nivelul judeţului Vâlcea a scăzut la 2,09/1000 de locuitori. Potrivit prefectului Sebastian Fîrtat, rata este în scădere atât la nivelul judeţului, cât şi al reşedinţei de judeţ, de aproximativ o săptămână. 
 
„Facem precizarea că, începând de astăzi, 23 aprilie a.c., în localităţile în care rata de incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19 a scăzut în această săptămâna sub 3,5/1.000 de locuitori, circulaţia persoanelor este permisă fără restricţii până la ora 22:00, iar programul de funcţionare a magazinelor/centrelor comerciale este până la ora 21:00”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Vâlcea.
 
În şase localităţi: Oteşani, Tomşani, Amărăşti, Bărbăteşti, Buneşti şi Călimăneşti, ratele de incidenţă sunt cuprinse între 3 şi 4/1.000 de locuitori. Aici, restaurantele şi cafenele situate în interiorul clădirilor,
instituţiile de concerte/spectacole şi operatorii economici licenţiaţi în domeniul jocurilor
de noroc din aceste localităţi vor avea suspendată activitatea cu publicul, fiind deschise doar unităţile din domeniul jocurilor de noroc dacă vând bilete de tip LOTO, pariuri şi lozuri.
 
În alte 29 de localităţi printre care Voineasa, Râmnicu Vâlcea, Horezu, Drăgăşani, Ocnele Mari, Brezoi, Bălceşti şi Băile Olăneşti, în care ratele de incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19 sunt cuprinse între 1,5 şi 3/1.000 de locuitori, localurile, instituţiile de concerte/spectacole şi operatorii economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc vor funcţiona la 30% din capacitatea spaţiului, în interior.
 
În celelalte 46 de localităţi, în care sunt mai puţin de 1,5 cazuri de infectări cu SARS - CoV-2 la mia de locuitori, restaurantele şi cafenelele, dar şi restul unităţilor de jocuri de noroc şi cultură pot funcţiona la interior la 50% din capacitatea spaţiului disponibil.
 
Circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este permisă în continuare în intervalul orar 22:00 - 05:00 doar cu documente justificative.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările