Detalii şocante în cazul violului în grup, cu minori: „Fapta s-a produs seara, pe o hidrobicicletă, pe un lac de agrement“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noi detalii şocante ies la iveală în cazul violului comis de doi minori asupra altor doi copii, vineri, 23 august, în Râmnicu Vâlcea. În urma expertizei psihiatrice, a reieşit că agresorii au avut discernământ, prin urmare pot şi vor răspunde penal pentru faptele lor.

GALERIE FOTO

În data de 23 august, doi băieţi de 14 şi respectiv 15 ani, au violat alţi doi copii de 11 şi respectiv 16 ani. Cazul s-a produs în incinta unei baze de agrement din Râmnicu Vâlcea, mai exact pe lacul de lângă Ştrandul Ostroveni – cunoscut şi ca „marea oltenilor”, fiind cea mai mare bază de agrement din regiune cu apă sărată şi dulce.

Perversiunile sexuale de pe lac au fost comise într-o seară de vineri, în jurul orei 21.00. Agresorii se plimbau cu hidrobicicleta pe lac, deşi programul în baza de agrement este până la ora 20.00. Ambarcaţiunea aparţine unei societăţi comerciale care activează în cadrul bazei de agrement.

„Veniseră cu o zi înainte cu părinţii la Vâlcea să caute de lucru”

Potrivit anchetatorilor, cei doi agresori au declarat că au venit în Râmnicu Vâlcea cu o seară înainte, din alt judeţ, cu părinţii, în căutarea unui loc de muncă.

„Încă nu sunt lămurite întru totul circumstanţele, în sensul că unul dintre inculpaţi nu-şi mai aminteşte exact cu cine a întreţinut relaţii sexuale. Cred că şi mediul din care fac parte este unul nociv. Sunt veniţi din alte judeţe, din ce au spus ei, veniseră cu o zi înainte să caute de lucru, cu părinţii”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, Nicolae Niculicea, instituţie sub coordonarea căreia se derulează ancheta în acest caz.

image

Nicolae Niculicea, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea

„Doi băieţi pe care-i vedeau pentru prima dată le-au făcut semn să urce pe hidrobicicletă”

Presupuşii agresori şi-au cunoscut victimele la ştrand, în timp ce se plimbau cu hidrobicicleta pe lac. 

„În seara de 23 august în jurul orei 21.00, într-o hidrobicicletă, pe Lacul de agrement Ostroveni - aceasta este situaţia de fapt reţinută. Totul a fost spontan. Doi băieţi pe care-i vedeau pentru prima dată le-au făcut semn, fiind în zona respectivă, să urce pe hidrobicicletă...”, a mai spus prim - procurorul despre locul şi momentul în care s-au produs violurile.

Violaţi în mijlocul lacului

IPotrivit unor surse din anchetă, victimele au declarat că în mijlocul lacului cei doi băieţi le-au cerut să întreţină relaţii sexuale. Pentru că au refuzat, presupuşii violatori au recurs la ameninţări. Pentru că era întuneric şi nimeni în jur, victimele s-au speriat să nu fie aruncate în apă dacă strigă după ajutor. Astfel, au fost violaţi în mijlocul lacului, direct pe hidrobicicletă. În cazul minorului de 11 ani se poate vorbi de raporturi sexuale orale, iar în cazul băiatului de 16 ani de raporturi sexuale orale şi anale, toate susţinute prin constrângere, potrivit anchetei.

image

Imagini cu lacul dintr-o hidrobicicletă, realizate de un turist

După consumarea faptelor, victimele au ajuns la Spitalul de Urgenţă, la Chirurgie, iar apoi la Medicină Legală Vâlcea. Unul dintre băieţi a venit la audieri cu un bunic, părinţii fiind plecaţi în străinătate, iar celălalt cu un părinte. 

Duminică, 25 august, violatorii minori au fost arestaţi preventiv pentru 15 zile. În funcţie de expertiza psihiatrică, în măsură să stabilească dacă cei doi agresori au avut discernământ, se va decide dacă vor rămâne în închisoare în continuare, pe durata cercetărilor. De ea va ţine cont şi instanţa de judecată când va decide ce pedepasă se cuvine fiecăruia. 

„Situaţia de fapt este destul de clară”, ne-a mai declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Altfel spus, nu există dubii în privinţa faptelor. Fiind minori, este greu de stabilit dacă sunt la prima infracţiune. Cert este că în cazierul lor judiciar nu apar fapte în cazul cărora să se fi pus în mişcare vreo acţiune penală.

Expertiza psihiatrică a demonstrat că agresorii au avut discernământ: „Este o speţă atipică”

„Este o speţă pe care mi-e greu s-o comentez. Aşa ceva mai rar, în ţară. Este o speţă atipică, ca practică, pentru că în mod normal trebuie să ai expertiză. Dacă nu au discernământ, se dă clasare”, ne-a mai explicat prim-procurorul Nicolae Niculicea, înainte să aflăm că expertiza psihiatrică a stabilit că adolescenţii ştiau foarte bine ce fac. 

Miercuri, 28 august, expertizele vor ajunge la Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, iar odată cu acestea, cazul se apropie de final, urmând ca dosarul să ajungă în instanţă. În plus, Medicina Legală a stabilit că, în cazul băiatului de 16 ani, „se confirmă actul sexual anal”, acesta prezentând mai multe rupturi în zona anusului.

Unul dintre violatorii minori, cel care a întreţinut, prin constrângere, acte sexuale orale cu ambele victime şi anale doar cu una dintre ele, riscă până la 12 ani la închisoare, iar dacă îşi recunoaşte vina, i se va mai scădea o treime din pedeapsă. În cazul său s-a reţinut concursul de infracţiuni, anchetatorii acuzându-l de două infracţiuni de viol.

Despre celălalt violator s-a reţinut că a întreţinut raporturi sexuale orale doar cu una dintre victime. 

Specialiştii în Drept susţin că, în mod normal, în cazul minorilor care comit infracţiuni se merge pe ideea măsurilor educative, impuse în mod gradual: de la asistarea zilnică, săptămânală, până la o măsură restrictivă de libertate, în cazuri grave, precum violul, omorul, care înseamnă internarea într-un centru educativ, dată fiind vârsta agresorilor.

Potrivit Codului de Procedură Penală, „raportul sexual, act sexual oral sau anal cu o persoană, săvârşit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa sau profitând de această stare”, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani. 

image

Câteva detalii despre locul unde s-au produs violurile...

Baza de agrement din cartierul Ostroveni al municipiului Râmnicu Vâlcea se află la marginea oraşului aproape de şoseaua de centură sudică, ce leagă două drumuri naţionale - DN 64 şi DN 7 / E 81. 

Pe partea vestică a lacului există un cartier rezidenţial, cu vile, iar pe partea estică - baza de agrement care cuprinde nu doar bazinele cu apă dulce şi sărată, ci şi zonele aferente, plus o serie de căbănuţe şi alte localuri. 

Extremitatea nordică este înconjurată de asemenea de case şi localuri, iar cea sudică se învecinează pe două laturi cu strada Ostroveni, precum şi cu şoseaua de centură. Aici, se întâlnesc foarte mulţi pescari pe tot parcursul zilei. 

Anul acesta, baza s-a modernizat şi tot din acest an lacul a fost amenajat cu hidrobiciclete şi un catamaran. La ora la care s-au produs perversiunile sexuale era deja întuneric. Baza de agrement este păzită, iar la final de săptămână muzica răsună, la un volum destul de mare, din localurile din zonă.  

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite