Cum au transformat turiştii în derdeluş o zonă de lângă pârtiile închise de la Transalpina Ski Resort VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aglomeraţie lângă pârtiile închise ale Domeniului Schiabil Transalpina Ski Resort şi derdeluşul de la Curmătura Vidruţei - Vâlcea Foto colaj
Aglomeraţie lângă pârtiile închise ale Domeniului Schiabil Transalpina Ski Resort şi derdeluşul de la Curmătura Vidruţei - Vâlcea Foto colaj

Sărbătorile de iarnă i-au scos din case pe românii din toată ţara, o mare parte dintre ei îndreptându-se, în pofida pandemiei, spre pârtii. Mii de turişti au luat cu asalt, de câteva zile, zona montană a judeţului Vâlcea.

Nemulţumiţi că Domeniul Schiabil Transalpina Ski Resort, de pe malul Lacului Vidra, nu s-a deschis, iar şansele ca pârtiile să fie utilizabile prea curând sunt nule, din cauza problemelor administrative, turiştii au transformat o zonă din apropiere în derdeluş.

GALERIE FOTO CU TURIŞTII CARE AU LUAT CU ASALT PÂRTIILE ÎNCHISE DE LA TRANSALPINA SKI RESORT ŞI DERDELUŞUL DE LÂNGĂ DOMENIUL SCHIABIL

Oamenii şi-au exprimat supărarea în mediul online, unde au postat o serie de imagini care arată aglomeraţia de pe drumul spre pârtii, dar şi cum au pus stăpânire pe pârtiile închise.

După cum reiese şi din imagini nu s-a mai ţinut cont nici de distanţare socială, nici de mască pentru protecţie.

Am intrat şi în posesia mai multor clipuri video în care se observă cum o zonă neamenajată, din apropierea pârtiilor de schi, Curmătura Vidruţei, a fost transformată de către turişti în derdeluş. 

Curmătura Vidruţei, lângă Transalpina Ski Resort - Vâlcea, transformată de către turiştii care au luat cu asalt zona de sărbători, pârtiile fiind închise:

De când s-a aşternut zăpada, dar mai ales în perioada aceasta a Crăciunului şi a sărbătorilor de iarnă, foarte mulţi turişti, veniţi din mai multe zone ale ţării, şi-au îndreptat atenţia către zona montană Voineasa - Vâlcea, de care aparţine şi domeniul schiabil. Numai că mare parte dintre turişti nu s-au informat în prealabil şi nu au ştiut că pârtiile sunt închise. „E pârtia închisă? Păcat... Este totuşi al treilea an în care se cam face mişto de banii românilor investiţi acolo, aici se includ şi dobânzile la dobânzi, şi penalităţile la penalităţi. Păcat pentru zonă, pentru iubitorii sporturilor de iarnă...”, sunt doar câteva dintre comentariile de pe Facebook. 

Turiştii s-au arătat însă dezamăgiţi că au făcut atâţia kilometri ca să găsească pârtiile închise, menţionând că nici parcarea domeniului schiabil nu a fost dezăpezită, „totul fiind sigilat”. „Eu am fost acolo acum câteva săptămâni... pentru a admira lacul de sus. La coborâre, în parcare, nişte paznici m-au luat la rost... ce caut acolo? Am zis că m-am plimbat, nu am făcut nimic rău. Au zis că nu am voie, că sunt instalaţii multe, scumpe şi se tem să nu fie afectate de curioşi sau răufăcători. Firma este în litigiu şi nu deschid până nu se clarifică cu statul. Vă puteţi plimba pe lângă sau pe alte pârtii”, au sfătuit alţi turişti.

Aglomeraţie spre pârtiile închise ale Domeniului Schiabil Transalpina Ski Resort - Vâlcea Foto colaj

Aglomeraţie lângă pârtiile închise ale Domeniului Schiabil Transalpina Ski Resort - Vâlcea Foto colaj

„Cât ţine procesul... schiem pe stradă”

Problemele de care au pomenit aceştia durează de câţiva ani, beneficiarul pârtiilor fiind dator către constructorul domeniului, cel care a administrat afacerea până acum, în contul datoriei UAT (unitatea administrativ - teritorială) Voineasa. Numai că, în acest an, în ciuda sechestrului pus, Primăria a ţinut o licitaţie pentru serviciul de gestionare a pârtiilor, găsind un alt administrator, care însă n-a putut să preia expoatarea pârtiilor, cât timp UAT-ul nu-şi plăteşte datoriile

Situaţia este cunoscută de către unii dintre turişti, care au menţionat pe Facebook: „Prima administraţie a băgat nişte bani în pârtie, pe care nu şi i-a scos... primăria vrea să bage alt administrator acum, că e făcută pârtia cu banii altora... Dar, doar Judecătoria rezolvă problema asta... Cât ţine procesul... schiem pe stradă...”, au concluzionat aceştia.

Fără mască sau distanţare socială pe derdeluş

În aceste condiţii, turiştii s-au văzut nevoiţi să găsească soluţii. Aşa se face că, zi de zi, de la Crăciun încoace, se formează cozi auto în zona Vidra – Obârşia Lotrului, deşi, încă de la darea în funcţiune, cu o singură excepţie, Transalpina Ski Resort nu a fost deschisă niciodată în perioada sărbătorilor de iarnă.

„Ieri, a fost mai aglomerat, că nu aveam unde parca”, au atras atenţia turiştii. 

Alţii au menţionat că situaţia durează de ceva vreme, în pofida pandemiei: „A doua săptămână în care îmi duc aici copilul, la săniuş. ”Curmătura Vidruţei”... zona SkiResort îmi provoacă reflux gastric...”, s-au plâns iubitorii sporturilor de iarnă.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Domeniul schiabil Transalpina, sub semnul întrebării: între datorii, lipsă de experienţă şi „interese obscure”

FOTO Pârtii de schi închise în timpul săptămânii, chiar dacă sunt căutate de turişti. Revolta schiorilor în mediul online

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite