Afacere de familie: o mică fermă cu struţi atrage turiştii în judeţul Vâlcea

Afacere de familie: o mică fermă cu struţi atrage turiştii în judeţul Vâlcea

Camelia şi Landor Moşteanu FOTO: Izabela Boiciuc

Struţii s-au dovedit a fi nu doar o pasiune pentru familia Moşteanu din comuna vâlceană Nicolae Bălcescu, ci o adevarată afacere. Totul a început în urmă cu trei ani cu doar trei pui de struţi, iar acum cele 22 de vietăţi le ocupă tot timpul. Camelia şi Landor Moşteanu nu se opresc aici şi vor să îşi extindă şi mai mult afacerea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Soţia a fost cea care şi-a dorit foarte mult să aibă în gospodărie asemenea animale, aceasta urmărind o perioadă îndelungată subiectul pe internet. Într-o zi s-a prezentat la Buzău, la o altă familie pasionată de struţi, de unde a şi achiziţionat primii trei pui. Chiar dacă intenţia achiziţionării fusese doar cu scopul de a-i creşte pentru consumul propriu, cele trei vietăţi aveau să le cucerească sufletele, iar familia Moşteanu să îşi dorească să aibă tot mai mulţi struţi.

Aparate vitale pentru extinderea afacerii

În momentul de faţă, familia din comuna vâlceană Nicolae Bălcescu lucrează la un proiect menit a atrage fonduri europene.  ”Avem în plan să facem o investiţie pentru a putea produce în continuare şi noi pui pentru vânzare. Dacă am vrea noi să cumpărăm, un pui ajunge până la suma de 100 de euro bucata. Aceştia se vând de la vârsta de o lună. Ne sunt vitale pentru a extinde afacerea şi pentru a deveni reantabilă, un incubator cu eclozionator. Noi ne aflăm în al treilea an, iar femelele sunt apte acum pentru a se reproduce şi avem mare nevoie de aceste aparate”, ne-a mărturisit Landor Moşteanu.

Agricultura e salvatoare

Lipsa aparaturii ar fi singura necessitate urgentă pentru că în privinţa asigurării hranei pentru cei 22 de struţi, familiei Moşteanu nu i-a fost greu, aceasta practicând agricultura pe suprafeţe foarte întinse. Astfel, 70% din hrană este asigurată din plante, furaje grosiere, în special lucernă şi restul graminee, insecte, dar şi vertebrate mici. ”Avem utilaje, terenuri pe care cultivăm lucernă, păioase, grâne şi astfel noi reuşim, fără probleme, să le asigurăm furajarea”, ne-a mai spus domnul Moşteanu.

Turiştii sunt bineveniţi

Pe de altă parte, pasiunea transformată în afacere se bucură şi de aprecierea turiştilor. Aceştia au aflat din diferite surse de mica fermă de struţi din comuna vâlceană Nicolae Bălcescu şi se arată dornici să admire vietăţile,. Să îşi facă poze cu ele sau chiar să le hrănească. ”Turiştii sunt bineveniţi. Chiar au aflat de noi şi ne vizitează, ceea ce pe noi nu face decât să ne bucure şi să le transmitem şi pe această cale că îi aşteptăm cu drag pe cei interesaţi”, a conchis Landor Moşteanu.

Pe aceeaşi temă:

Struţii lui Ianukovici sunt celebri şi stresaţi

A doua grădină ZOO descoperită în decurs de trei zile, în Dâmboviţa. Un bărbat creştea lei, struţi, lame, papagali exotici, babuini şi multe alte păsări


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările