Cum sunt instruiţi poliţiştii de rând de colegii de la trupele speciale: „Folosesc pistoale cu vopsea, replici Glock“

Cum sunt instruiţi poliţiştii de rând de colegii de la trupele speciale: „Folosesc pistoale cu vopsea, replici Glock“

Poliţişti vâlceni antrenaţi de trupele speciale FOTO Adevărul

După nenumărate incidente în care agenţii de la secţiile urbane sau rurale au fost în pericol să fie linşaţi de cetăţeni recalcitranţi, Poliţia Română a decis să-i instruiască cu ajutorul colegilor de la trupele speciale.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Decizia s-a luat la nivelul întregului Inspectorat General al Poliţiei Române, după mai multe incidente în care au fost implicaţi poliţişti. Cazul din Prundeni-âlcea a fost, cum s-ar spune, „bomboana de pe tort”.
 
În noiembrie 2019, doi poliţişti din Vâlcea de la posturi comunale din sudul judeţului, care se aflau în serviciu de patrulare pe timpul nopţii, au plecat în urmărirea unei dubiţe pe care o suspectau de transport ilegal de porci. Când şoferul a decis să oprească, într-un final, la destinaţie, poliţiştii s-au trezit înconjuraţi de un întreg clan de romi care i-au bătut, i-au deposedat de arme şi chiar i-au ameninţat cu propriile pistoale. Acestea erau descărcate, după ce poliţiştii folosiseră armamentul din dotare pentru a-i opri pe fugurari. Ulterior, aceştia au fost avansaţi în grad.
 
Poliţiştii vâlceni, la fel ca toţi colegii din ţară, sunt antrenaţi să se apere de experimentaţii lor colegi de la trupele speciale. Peste 650 de angajaţi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea au beneficiat până acum de sesiuni de instruire tactică, din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră şi poliţie transporturi. 
 
„Personalul Serviciului pentru Acţiuni Speciale împreună cu psihologii inspectoratului, dar şi ofiţeri de ordine publică au desfăşurat sesiuni de instruire tactică a personalului, reuşindu-se pregătirea a 672 poliţişti. Pregătirea a început de anul trecut şi va fi permanentă. O dată pe săptămână, toţi poliţiştii care vin în contact cu cetăţeanul, fie ei din structurile de Ordine Publică, de la posturile comunale de poliţie, ori orăşeneşti, de la structurile de Investigaţii Criminale ori Poliţie Rutieră, Arme şi Explozivi, vin să se antreneze în sala de sport a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Cătălin Udrea.
 
Poliţiştii repetă noile tehnici de apărare, mobilizare, cum să folosească armamentul din dotare etc, de  la lucrurile de bază pe care le-au învăţat în şcolile de poliţie până la chestiuni avansate pe care le exersează zi de zi la antrenamente colegii lor din trupele speciale. Şedinţele sunt monitorizate pe bază de pontaj.
 
În plus, poliţiştii exersează să tragă cu arma cu ajutorul unor replici de Glock – 18 pistoale cu vopsea oferite în dotare de către Autoritatea Teritorială de Ordine Publică din cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea. 
 

Polițiștii vâlceni antrenați de trupele speciale după cazul Călina - Prundeni Foto Adevărul

Imagini din aceeasi galerie
  • Polițiștii vâlceni antrenați de trupele speciale după cazul Călina - Prundeni Foto Adevărul
  • Polițiștii vâlceni antrenați de trupele speciale după cazul Călina - Prundeni Foto Adevărul
  • Doi dintre poliţiştii implicaţi în scandalul de ultraj de la Călina - Prundeni judeţul Vâlcea care au participat la festivitatea de avansare în grad Foto Adevărul
  • Unul dintre cei doi polițiști vâlceni agresați în cazul de la Călina - Prundeni din județul Vâlcea Foto Adevărul
  • Poliţiştii din Vâlcea de la Secţia 4 Prundeni mutilaţi de un clan de romi la Călina - Vâlcea Foto colaj
  • Suspecţii în cazul de ultraj de la Călina - Prundeni din judeţul Vâlcea, duşi la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgăşani, pentru a fi arestați; Foto Adevărul
  • Suspecţii în cazul de ultraj de la Călina - Prundeni din judeţul Vâlcea, duşi la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgăşani, pentru a fi arestați; Foto Adevărul
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: