FOTO Cum acţiona o grupare de hoţi de vite destructurată de poliţişti. Sumele imense confiscate de la răufăcători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul din proprietarii de vaci din Vâlcea, păgubit de hoţii de vite din Sibiu Foto Adevărul
Unul din proprietarii de vaci din Vâlcea, păgubit de hoţii de vite din Sibiu Foto Adevărul

O reţea de hoţi de cai şi de vite a fost destructurată miercuri de poliţişti. Vinovaţii au fost prinşi, iar instanţa va decide dacă aceştia vor fi cercetaţi în stare de libertate sau în arest.

GALERIE FOTO

O amplă anchetă a demarat după ce la începutul lunii decembrie mai multe animale de talie mare au fost furate din nordul judeţului Vâlcea. În urma cercetărilor s-a stabilit că hoţii erau din judeţul vecin, din Sibiu. Judecând după ce s-a găsit asupra acestora, tinerii aveau o afacere prosperă. Iar clienţii ştiau cu ce se ocupau, din moment ce, imediat cum au primit animelele furate, o parte dintre acestea au şi fost sacrificate.

 

Poliţişti de la şapte structuri implicaţi în anchetă

În perioada 2 - 8 decembrie din mai multe gospodării din comunele Racoviţa şi Boişoara au dispărut şase vaci şi un cal şi alte bunuri, în valoare de 15.000 de lei. 

Cum cele două localităţi de pe Valea Oltului sunt arondate oraşului Brezoi, în cercetări au fost implicaţi poliţişti din toată zona de nord a judeţului: Brezoi, Racoviţa, Câineni, Boişoara şi Titeşti. Iar când s-a aflat identitatea făptaşilor, au fost cooptaţi şi colegi din judeţul vecin - Sibiu.

 

Hoţii - dovediţi, în urma percheziţiilor domiciliare

Miercuri seara, 10 decembrie, în baza unor mandate de percheziţie emise de Judecătoria Brezoi, au fost efectuate două percheziţii la locuinţe din comunele sibiene Porumbacu şi Poplaca. Aici s-a descoperit doar una dintre bovinele furate din Vâlcea cu câteva zile în urmă şi o parte din bunurile sustrase. 

Apoi, când suspecţii au fost audiaţi, au recunoscut că aveau dinainte stabiliţi clienţi cărora să le vândă animalele. Alte trei vite au fost descoperite în gospodăriile cumpărătorilor, restul fiind sacrificate între timp.

În urma percheziţiilor domiciliare la care au luat parte poliţişti de la şapte structuri comunale şi orăşeneşti, a fost confiscată autoutilitara cu care hoţii mergeau la furat şi diverse sume de bani: 12.000 euro şi 14.000 lei.

Reţinuţi pentru 24 de ore

În urma cercetărilor efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi, s-au deschis trei cauze penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Pe baza probatoriului administrat, poliţiştii au dispus reţinerea pe 24 de ore, a celor doi suspecţi, de 21 şi 24 de ani, din judeţul Sibiu. Aceştia au fost încarceraţi la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea. În cursul serii de joi, 11 decembrie urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Ancheta continuă pentru a se stabili întreaga activitate infracţională a celor doi tineri şi identificarea tuturor persoanelor implicate în această reţea de furturi de animale.

„Activităţile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Vâlcea şi al poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Cătălin Udrea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite