Cu ce se ocupa Nadia Comăneci în 1984, după retragerea din gimnastică

Cu ce se ocupa Nadia Comăneci în 1984, după retragerea din gimnastică

În vara anului 1984, Nadia ducea o viaţă agitată

Cu aproape 30 de ani în urmă, sportiva ducea o viaţă destul de agitată. Aceasta antrena echipa de junioare a României şi, în acelaşi timp, era studentă la Institutul de Educaţie Fizică şi Sport. În timpul liber, Nadia mergea la meciuri de fotbal. Sportiva nu s-a ferit să declare că Gheorghiţă Geolgău a fost jucătorul ei preferat. De-a lungul anilor, presa a speculat că între cei doi a fost mai mult decât o simplă prietenie.

Ştiri pe aceeaşi temă

În iunie 1984,  într-un interviu acordat ziarului „Orizont” din Râmnicu Vâlcea - „Cinci minute cu Nadia Comăneci”, gimnasta  declara că munceşte foarte mult.

„Sunt studentă în anul IV la Institutul de Educaţie Fizică şi Sport şi antrenoare la echipa naţională de junioare. Ne pregătim intens pentru Campionatul Mondial de Gimnastică din 1985, de la Montreal. Două fete se disting, vin „tare” cum se spune, din urmă: Dana Dumitru şi Aura Anghel. (...) În prezent mă pregătesc şi pentru un turneu demonstrativ. Doresc să am o întâlnire şi cu spectatorii din Vâlcea, sper să ne reîntâlnim pe stadionul 1 Mai”, povestea Nadia.
 
Era perioada după retragerea din activitatea competiţională, iar succesul de la Montreal rămăsese cea mai mare satisfacţie pentru multipla campioană.

“Sunt numeroase momentele din viaţă la care mă gândesc cu emoţie. Pentru că mă întrebaţi care a fost cea mai mare satisfacţie a vieţii, mă voi referi la un moment pe care îl socotesc esenţial pentru întreaga mea devenire şi care se înscrie cu majuscule în activitatea mea sportivă : Montreal-1976”, spunea fosta gimnastă.
Foto
Ziarul Orizont, ediția din 8 iunie 1984
 
Obişnuia să meargă la meciurile de fotbal
 
În acelaşi interviu, Nadia Comăneci afirma că artiştii ei preferaţi sunt Florin Piersic şi Jean Constantin. Aceasta a recunoscut că îi plăcea să meargă pe stadioane la meciurile de fotbal. Nadia avea şi un jucător preferat: Gheorghiţă Geolgău,  fotbalist ce activa, la începutul anilor ’80, la F.C Universitatea Craiova.
 
„Îmi place mult să schiz şi să asist la meciurile de fotbal. (...) Geolgău este jucătorul meu preferat”, declara Nadia Comăneci.
 
Deşi, de-a lungul anilor, în presă s-a scris că Geolgău ar fi fost iubitul Nadiei, „zeiţa de la Montreal” a negat întotdeauna acest lucru, la fel cum a negat şi relaţiile cu Nicu Ceauşescu, Ion Dolănescu sau Ştefan Bănică Jr.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările