FOTO Criminal la 18 ani pentru bani de păcănele. Partenera adolescentă i-a ţinut lanterna să ucidă un bătrân de 80 de ani

FOTO Criminal la 18 ani pentru bani de păcănele. Partenera adolescentă i-a ţinut lanterna să ucidă un bătrân de 80 de ani

Criminalul din Tomşani - Vâlcea - Vasile Găman, Foto: FB Vasile Vlăduţ Găman

O crimă a zguduit o comunitate dintr-o comună vâlceană. Unul dintre criminali făcea parte din familie, iar complicele a fost minor. Cei doi liceeni au omorât un bătrân pentru doar 1.000 de lei pe care i-au cheltuit rapid, iar anchetatorii au stabilit că totul a fost premeditat.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Noi amănunte au ieşit la iveală în povestea crimei din comuna Tomşani - Vâlcea, ce ar putea fi catalogată drept „crima liceenilor” sau „crima pentru păcănele”, având în vedere că făptaşii sunt doi liceeni din Horezu, iar motivul pentru care au comis omorul are la bază pasiunea unuia pentru jocurile de noroc.
 
Un bătrân de 80 de ani a fost omorât în bătaie pentru bani. Făptaşii erau „de-ai casei”. Mama criminalului de 18 ani are o relaţie cu fiul victimei. Nu se ştiu prea multe despre minora care i-a fost complice, deşi este foarte posibil ca aceasta să fie tot rudă.
 
În urma dezvăluirilor făcute de procurori, a reieşit că fapta a fost premeditată, tinerii au comis fapta în noaptea de miercuri spre joi, 6/7 februarie şi nu vineri, aşa cum s-a crezut iniţial. S-au dus echipaţi cu o coadă de topor, mănuşi şi pungi de plastic, sperând să nu lase nici o urmă. 
 
Ca să nu atragă atenţia, nu au aprins lumina în casă. Bătrânul dormea când cei doi au intrat peste el. Minora a ţinut lumina celularului, în timp ce băiatul îl lovea pe bătrân cu coada de topor. Ulterior, au plecat având asupra lor 1.000 de lei. 
 
Fapta a fost premeditată: coada de topor, mănuşile şi pungile i-au dat de gol 
 
„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 10 februarie 2019 a inculpaţilor: Vasile Găman - sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat şi violare de domiciliu, minor I.E.A. în vârstă de 17 ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat şi violare de domiciliu”, se specifică într-un comunicat de presă. 
 
Din referatul cu propunerea de arestare preventivă am reţinut că: „în seara zilei de 06.02.2019, cei doi inculpaţi au hotărât să exercite acte de violenţă asupra lui R.G., din com. Tomşani, în vârstă de 80 ani, pentru a-i  sustrage o sumă de bani pe care credeau că acesta o deţine, motiv pentru care au pregătit, premeditat comiterea faptei, luând asupra lor o coadă de topor din lemn, mănuşi şi mai multe pungi din plastic ce urmau a fi folosite pentru a nu lăsa impresiuni papilare”. 
 
Fata lumina patul cu lanterna de la telefon, în timp ce băiatul îl omora în bătaie pe bătrân
 
În aceeaşi noapte au pătruns în curtea şi locuinţa acestuia. L-au găsit dormind în dormitor, „pe un pat, aşezat pe partea stângă a corpului”.
 
Şi, în timp ce fata lumina cu lanterna telefonului mobil patul „asigurând astfel vizibilitate inculpatului Găman Vasile, acesta din urmă l-a lovit pe R.G., în timp ce dormea, de mai multe ori, în cap cu coada de topor, producându-i multiple leziuni în zona capului”, care în final aveau să-i provoace moartea. 
 
„După exercitarea acestor acte de agresiune, cei doi inculpaţi au sustras din locuinţă suma de 1.000 lei”, au mai precizat procurorii care au amintit şi faptul că la acest caz au lucrat împreună cu angajaţii Poliţiei Judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, dar şi că cercetările vor continua pentru lămurirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs fapta şi încadrării judiciare a vinovăţiei fiecăruia.
 
După comiterea faptei, băiatul a plecat cu banii la păcănele, iar fata şi-a cumpărat haine şi accesorii pentru telefon.
 
Mesaj postat pe Facebook, în timp ce era reţinut şi aştepta să fie arestat preventiv
 
Vasile Găman provine dintr-o familie dezorganizată. Mama lui era într-o relaţie cu băiatul victimei. Din comentariile şi postările de pe Facebook, reiese că tocmai se împrietenise cu o fată, alta decât cea cu care a comis crima. O relaţie recunoscut oficial în mediul online cu o zi înainte de crimă. 
 
 
În această seară, în timp ce aştepta mandatul de arestare preventivă, se pare că Vasile a avut acces la internet, pentru că pe contul lui de socializare a apărut un nou mesaj în care-i transmitea acesteia: „Te iubesc, să nu uiţi asta”. A şters în schimb comentariile pe care cunoscuţii le-au lăsat pe pagina sa, după ce au aflat ce a făcut. 
 
Anul trecut a mai fost pe la Poliţia din cauza unor furturi
 
Prietenii s-au arătat şocaţi şi au mărturisit că nu-l credeau în stare, dar şi că ştiau că are obiceiul de a fura. În luna noiembrie, a anului trecut, a postat o poză în faţa Poliţiei din localitate cu mesajul: „Din nou la secţie”, însoţit de feţe zâmbitoare şi muşchi umflaţi. Unul dintre amici remarca, mai în glumă mai în serios, că s-a învăţat să semneze condica de prezenţă la Poliţie: „Sunt prietenii tăi, nu? Dacă nu semnezi condica, te caută ei”.  
 
    
În decembrie criminalul din Ploieşti era catalogat: „Un jeg, animal... târât în închisoare pe viaţă”
 
Un alt mesaj care ne-a atras atenţia a fost postat în luna decembrie, la adresa unui alt tânăr acuzat de omor, după ce şi-a ucis iubita în bătaie, pe care-l cataloga: „Un jeg, un animal fără milă, care trebuie bătut, târât în închisoare pe viaţă... şi acum mai are şi fani?”. Este vorba despre ploieşteanul care şi-a schingiuit partenera de viaţă, a filmat tot, după care şi-a postat isprăviile pe Facebook. Nu este exclus ca imagini cu crima de la Tomşani să apară în mediul virtual.
 
 
Printr-un alt mesaj pe Facebook, Vasile Găman îşi face cea mai bună caracterizare: „Să fie clar pentru toată lumea: cât ai fi de frumos, de credincios, banii schimbă pe oricine!”.
 
Până la ora la care publicam acest material, pe site-ul Tribunalului Vâlcea nu apăruse nici o informaţie referitoare la arestarea preventivă a celor doi liceeni de la Horezu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: