UPDATE Copilă de 14 ani, violată şi şantajată timp de patru ani de propriul tată

UPDATE Copilă de 14 ani, violată şi şantajată timp de patru ani de propriul tată

Robert F. V., de 40 de ani, din Râmnicu Vâlcea, acuzat că îşi violează, de 4 ani, una din fiice şi o şantajează, Foto: evenimentvalcean.ro

Un bărbat de 40 de ani din Râmnicu Vâlcea a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vâlcea după ce soţia acestuia l-a acuzat că a violat şi şi-a şantajat timp de patru ani fiica care are acum vârsta de 14 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Update: 22:00 Bărbatul acuzat că şi-a violat fiica, timp de mai mulţi ani, a primit mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile pentru viol, tentativă de viol şi şantaj, în concurs real. 

Magistraţii Judecătoriei Râmnicu Vâlcea au reţinut că Robert  F. V. a săvârşit: raport sexual prin constrângere, punere în imposibilitatea de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa, pentru care pedeapsa maximă este de 10 ani de închisoare. 

Pentru faptul că victima se afla în îngrijirea, ocrotirea, educarea făptuitorului, este rudă şi, de asemenea, minoră, se poate ajunge până la 12 ani de puşcărie. 

Bărbatul este acuzat de cel puţin două fapte de acest gen. Tot în sarcina acestuia s-au reţinut şi tentativa de viol, precum şi şantajul prin constrângere. 

În plus, magistraţii au mai stabilit şi, că în acest caz, se poate vorbi despre un concurs real de infracţiuni.

Robert F.V. şi soţia lui au cinci copii, patru fete şi un băiat. Copila abuzată urmează să împlinească 15 ani, săptămâna viitoare şi este dintr-o relaţie anterioară a soţiei, dar la căsătorie bărbatul a fost de acord ca fata să-i poarte numele.

Soţia violatorului a cerut ajutorul Direcţiei pentru Protecţia Copilului care, după aflarea situaţiei, a hotărât să ia întreaga familie, pe mamă şi cei cinci copii, sub ocrotire şi s-o cazeze într-un centru, unde toţi să primească ajutor sub formă de consiliere psihologică.

- Ştirea iniţială

O femeie din Râmnicu Vâlcea a depus în cursul zilei de miercuri, 7 martie, o sesizare adresată Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vâlcea în care reclamă că soţul ei a abuzat-o sexual pe propria fiică, acum în vârstă de 14 ani, timp de patru ani.

 
Femeia a cerut consiliere psihologică pentru fiică şi pentru ea, iar reprezentanţii Protecţiei Copilului au sesizat poliţiştii cu privire la acest caz.
 
Bărbatul de 40 de ani a fost reţinut de poliţişti în seara zilei de 7 martie şi adus pentru audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea în cursul zilei de 8 martie. Ancheta demarată are în vedere infracţiunile de viol şi şantaj. Din primele cercetări, a reieşit că adolescenta a fost abuzată sexual de părinte încă din 2014. În plus, potrivit unor surse din anchetă, tătal şi-a ameninţat fata că o va supune la chinuri groaznice dacă-i va povesti cuiva ce se întâmplă între ei. Se pare că şi mama era şantajată.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările