Copiii de grădiniţă au pornit pe urmele marilor domnitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii de gradinita au pornit  pe urmele marilor domnitori
Copiii de gradinita au pornit pe urmele marilor domnitori

Până la sfârşitul lunii, preşcolarii din Tepşenari, Izbăşeşti, Rotărăşti şi Predeşti vor reface atmosfera din vremurile lui Mihai Viteazu, Ştefan cel Mare şi Mircea cel Bătrân cu ajutorul obiectelor de la Muzeul N. Bălcescu

Atmosfera din vremurile de odinioară, cu legende dar şi faptele de vitejie ale domnitorilor Mircea cel Bătrân, Mihai Viteazu şi Ştefan cel Mare va fi refăcută la Memorialul Nicolae Bălcescu în perioada 20-30 martie unde zeci de copii de la grădiniţele din Tepşenari, Izbăşeşti, Rotăreşti şi Predeşti vor participa la programul „Povestiri de demult...". „Aşa cum tânărul iuncăr Nicolae Bălcescu, în armată «aduna pe lângă dânsul, în orele de recreaţie, mai mulţi sergenţi şi soldaţi, cărora le povestea despre vitejiile românilor în luptele cu turcii, cu tătarii, cu ungurii, cu lehii, de pe vremurile lui Mircea , lui Mihai şi lui Ştefan...» vom încerca şi noi să refacem, cu ajutorul obiectelor din colecţia Memorialului Nicolae Bălcescu, atmosfera vremurilor de odinioară, vom povesti preşcolarilor legend istorice şi faptele de vitejie ale marilor voievozi", a spus muzeograful Valentin Hănulescu. Fiind cea de a treia ediţie a „Povestirilor", micuţii s-au arătat încântaţi de iniţiativă. „Mie mi-a plăcut povestea cu Dragoş şi păcat că nu mai sunt aşa multi zimbrii şi azi", a spus micuţa Simona Petrian, din Tepşenari. „ Mie mi-a făcut plăcere să-l desenez pe Ştefan cel Mare", a completat Radu Laurenţiu, din Izbăşeşti.


Un muzeograf... captivant


Şi educatorii s-au simţit „Acasă la Nicolae" în lumea captivantă din trecutul istoric. „Am revenit cu mult drag, după o pauză de câteva luni. Am regăsit conacul, parcă mai frumos decât la ultima vizită. Copiii nerăbdători au alergat în curte parcă în amintirea ultimei vizite. Lecţiile prezentate de d-nul Hănulescu ne-au îmbogăţit cunoştinţele generale şi ne-au reamintit vremurile, parcă demult uitate şi sacrificiile înaintaşilor. Vom reveni întotdeauna cu aceaşi dragoste şi respect pentru tot ceea ce înseamnă istorie", a spus educatoarea Oana Alexandru, din Tepşenari. „Lumea de aici este una nouă, interesantă şi foarte captivantă., iar muzeograful, ne-a fascinat prin informaţia dar şi curiozităţile puse la dispoziţie ", a spus educatoarea Andreea Oana Uică, din Izbăşeşti.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite