FOTO Combinatul Oltchim va fi scos din nou la vânzare peste 45 de zile

FOTO Combinatul Oltchim va fi scos din nou la vânzare peste 45 de zile

Ministrul Economiei s-a întîlnit astăzi cu directorii si sindicalistii din Oltchim. Foto Adevărul

Combinatul Oltchim din Râmnicu Vâlcea va fi scos la vânzare din nou, la mijlocul lunii mai. Declaraţia a fost făcută de ministrul Economiei în timpul vizitei la Oltchim. Noul termen pentru depunerea ofertelor angajante pentru cumpărarea combinatului din Râmnicu Vâlcea trebuie să fie aprobat şi de creditori.

Potrivit ministrului Constantin Niţă, se doreşte în continuare o vânzare în sistem integrat cu rafinăria Arpechim Piteşti, în acest sens existând discuţii cu conducerea OMW. 

„ Angajaţii nu mai au încredere pentru că toată lumea le-a promis şi nu s-a prea făcut nimic. Eu n-am venit aici să le promit nimic. Problema mea este să găsim o formulă de privatizare sau să gândim, dacă nu va fi o privatizare de succes şi o altă variantă. În niciun caz, cealaltă variantă nu va fi falimentul. Aşteptăm ofertele investitorilor. Există investitori care doresc să facă o analiză amănunţită asupra acestei companii, care doresc să achiziţioneze şi Arpechimul”, a precizat Constantin Niţă. 

Societatea Oltchim poate fi vândută la pachet cu Arpechim Piteşti doar dacă guvernul va prelua  rafinăria  prin intermediul unei societăţi de stat. 
„Când vor fi gata toate documentele necesare, guvernul nu trebuie să dea o ordonanţă pentru acest lucru. Este o negociere între o companie pe care o face guvernul şi Petrom. Care ar fi graba? Avem investitorul la uşă şi nu avem noi companie? Petrom trebuie să vândă Arpechimul la o altă societate de stat. După aceea, compania de stat vinde investitorului”, a declarat ministrul Economiei. 

Printre investitorii interesaţi să cumpere Oltchim se numără un consorţiu chinez şi fondul de investiţii SIF Transilvania. Gheorghe Piperea, reprezentantul administratorului judiciar, a susţinut că problema Arpechim se va rezolva până în data de 16 mai, când va fi scos din nou la vânzare combinatul Oltchim. 

“În acest moment există două consorţii de investitori care au un motiv serios pentru a cere această amânare, vor să cumpere Oltchim la pachet cu Arpechim. Sumele necesare pentru acest demers sunt enorme. Noi ne concentrăm pe planul A, planul care presupune că se vinde acest SPV”, a spus Piperea.

 Noul ministru al Economiei a avut parte de o vizită liniştită pe platforma din Râmnicu Vâlcea. Angajaţii Oltchim au renunţat la proteste, după ce aseară au primit lichidarea aferentă lunii decembrie 2013. Astăzi, salariaţii au fost informaţi că până la finele lunii aprilie vor primi salariul pe ianuarie 2014 şi tichetele de masă pe februarie şi martie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea
citeste totul despre: