Combinatul Oltchim, greu de pornit. Secţia Oxo a fost închisă la doar trei săptămâni de la repornire

Combinatul Oltchim, greu de pornit. Secţia Oxo a fost închisă la doar trei săptămâni de la repornire

Oltchim funcţionează din nou la 27 % din capacitate. Foto arhivă Adevarul

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea funcţionează din nou la capacitate redusă după ce secţia OXO, secţie repornită în luna septembrie 2014, a fost închisă vineri din lipsă de materie primă. Societatea ar fi trebuit să funcţioneze în acest moment la 40 % din capacitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Update
 
Directorul adjunct al Oltchim, Victor Avram, şi administratorii Oltchim se întâlnesc astazi, la Bucureşti, cu reprezentanţii unei companii străine pentru a negocia un nou contract privind furnizarea de materie primă. Surse din Oltchim spun că cei care ar putea livra propilenă combinatului din Râmnicu Vâlcea sunt ungurii de la MOL. Reprezentanţii Oltchim încearcă să obţină plata materiei prime la două săptămâni de la livrare, nu pe loc, cum solicită concernul maghiar. 
 
 
Potrivit sindicaliştilor, secţia s-a închis pentru că Oltchim a rămas fără materie primă, compania Lukoil sistând livrările de propilenă din cauza problemelor financiare pe care le are în acest moment.
 
„Secţia oxo-alcooli a fost închisă în 2012 şi repornită în septembrie 2014. Din păcate, speranţele noastre au fost doar un balon de săpun pentru că secţia a fost închisă din nou în urmă cu trei zile. Nu mai avem materie primă. Secţia a funcţionat doar trei săptămâni, instalaţiile au fost repornite cu mari greutăţi, nici angajaţii nu credeau că vor mai funcţiona după atâta timp”, declară Emil Ghioca, vicepreşedintele sindicatului Victoria Oltchim. 
 
Sindicaliştii spun că, dacă nu se vor găsi soluţii pentru rezolvarea problemelor financiare cu care se confruntă societatea si repornirea instalatiilor, angajaţii vor relua protestele.
 
„Oamenii sunt foarte supăraţi şi sunt gata să reia protestele. În acest sens, am avut deja discuţii cu sindicatele Unirea, de la Arpechim Piteşti, şi Solidaritatea, din cadrul Secţiei Transporturi. E posibil ca şi persoanele disponibilizate din combinat să ni se alăture”, mai spune Emil Ghioca. 
 
Din cauza închiderii secţiei oxo-alcooli, capacitatea de producţie a Oltchim a scăzut din nou la 27 %.  Peste 930 de oameni din Vâlcea şi Argeş au rămas fără locuri de muncă după ce combinatul a intrat în insolvenţă, la începutul anului 2013. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Economiei, societatea va fi scoasă din nou la privatizare, la mijlocul lunii decembrie.  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările