Clopoţelul a sunat astăzi în toate şcolile din Vâlcea, inclusiv la C.N. “Alexandru Lahovari”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 56 000 de elevi din judeţul Vâlcea s-au reîntâlnit astăzi în curtea şcolilor unde învaţă. Printre aceştia s-au numărat şi liceenii Colegiului Naţional “Alexandru Lahovari”, care s-au întors în şcoala lor după patru ani, timp în care unitatea de învăţământ a fost un adevărat şantier.

Emoţii şi forfotă la deschiderea anului şcolar 2015-2016, la care au luat parte zeci de mii de elevi şi părinţi, cadre didactice, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Vâlcea şi ai Arhiepiscopiei Râmnicului. La cele mai importante licee din Râmnicu Vâlcea, prima zi de şcoală a început cu o scurtă slujbă religioaă oficiată de IPS Varsanufie, arhiepiscopul Râmnicului, şi cu un mesaj de încurajare din partea inspectorului general Andra Bică.

 Printre cei mai emoţionaţi s-au numărat astăzi elevii şi profesorii C.N. “Alexandru Lahovari”, care au avut acces în liceu după aproximativ patru ani, timp în care unitatea de învăţământ s-a transformat într-un adevărat şantier, lucrările de modernizare dând peste cap procesul educativ. Din acest motiv, conducerea scolii apreciaza ca a pierdut foarte multi elevi, care au optat pentru liceele concurente. 

“A fost o perioadă foarte grea de patru ani în care s-au întâmplat, pot să afirm, şi lucruri miraculoase. A fost o perioadă de transformare din temelie din punct de vedere material, dar care care ne-a adus şi foarte multe necazuri. Se ştie că un elev are reţineri atunci când vine într-o şcoală dărâmată sau care este supusă unor transformări. Este şi motivul pentru care unii dintre cei mai buni elevi au ales să meargă în aceşti ultimi ani o altă şcoală”, a declarat Constantin Drugan, directorul C.N. “Alexandru Lahovari”. 

image

91 de unităţi de învăţământ, fără aviz de funcţionare

Dincolo de bucuria elevilor de la C.N. Alexandru Lahovari, nu toţi copiii din judeţ vor avea condiţii optime pentru a studia. Potrivit conducerii DSP, la nivelul judeţului Vâlcea, 91 de unităţi de învăţământ dintr-un total de 476 nu au în acest moment autorizaţie de funcţionare. Grav este că printre şcolile şi grădiniţele care nu îndeplinesc condiţiile se numără şi unităţi din mediul rural. Nu au primit autorizaţie unităţile care nu au sursă de apă proprie sau care au grupul sanitar în fundul curţii. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite