UPDATE Cioban rătăcit pe munte, în Ţara Loviştei. A lăsat oile şi a plecat, s-a împotmolit în zăpadă şi a chemat ajutoare

UPDATE Cioban rătăcit pe munte, în Ţara Loviştei. A lăsat oile şi a plecat, s-a împotmolit în zăpadă şi a chemat ajutoare

Operaţiune de salvare noapte a salvamontiştilor iarna prin zăpadă, Foto: universargesean.ro

Joi seara, un cioban care lucrează în comuna Câineni a sunat la 112 ca să ceară ajutor. A apucat să spună că a plecat de la stână, că nu prea ştie unde se află, fiindcă zăpada este destul de mare şi are dureri la un picior. Salvamontiştii, poliţiştii, jandarmii şi SMURD-ul au plecat în căutarea lui.

Ştiri pe aceeaşi temă

Update, ora 21.45 Ciobanul rătăcit în Munţii Făgăraş a plecat de la o stână din Plaiul Mare, zona Grebleşti, lăsând turma de oi fără supraveghere. 

A luat-o la vale şi cum zăpada este mare, cel mai probabil, n-a mai putut înainta. Se bănuieşte că bărbatul se află sub influenţa alcoolului, pentru că astăzi şeful lui, baciul Zgândărici aşa cum este poreclit în zonă, i-a dus de mâncare şi de băut. 

„Sunt convins că până ajungem noi acolo, el deja o să coboare”, şi-a exprimat speranţa şeful Salvamont Vâlcea, Mircea Lera.

Şi cum ciobanul, când a cerut ajutor, a motivat că-l doare rău piciorul, salvamontistul şef ne-a precizat: „Nu este neapărat vorba de o problemă medicală, ci de faptul că zăpada fiind mare, s-a împotmolit.”

Ciobanul provine dintr-o localitate din sudul judeţului. Vara, mai spun salvamontişii, se poate ajunge rapid din Grebleşti la stână, pe jos, în jumătate de oră. 

Dar, operaţiunea de salvare noaptea, iarna pe munte, în condiţiile unui strat consistent de zăpadă, nu este lipsită de riscuri.


- Ştirea iniţială - 

Alarma a sunat în jurul orei 21.00, operaţiunea de salvare fiind la ora la care publicam acest material în plină desfăşurare.

Din primele informaţii se pare că un bărbat de 40 de ani a plecat de la o stână din comuna Câineni, judeţul Vâlcea către satul Câinenii Mari şi s-a rătăcit.

A sunat la 112 acuzând că are dureri la un picior. Pentru localizarea lui acţionează cinci membri ai Salvamont Vâlcea, trei poliţişti şi doi jandarmi de la Brezoi, precum şi un echipaj SMURD. 

Vom reveni cu amănunte. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările