Cinci zile a rătăcit o femeie prin păduri, până să fie salvată graţie flerului unui poliţist: „Era desculţă şi moartă de foame”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elicopter MAI în căutarea unei femei din Făureşti - Vâlcea dispărută de la domiciliu Foto colaj
Elicopter MAI în căutarea unei femei din Făureşti - Vâlcea dispărută de la domiciliu Foto colaj

Graţie intuiţiei unui poliţist, o femeie din Vâlcea a scăpat cu viaţă, după ce timp de mai multe zile a rătăcit într-o zonă greu accesibilă. Câinii de urmă şi elicopterul MAI nu au putut să o găsească.

Duminică, 24 aprilie, o femeie de 35 de ani din Făureşti - Vâlcea a plecat din locuinţa tatălui său într-o direcţie necunoscută. Când nu s-a mai întors acasă, familia s-a impacientat. 

Rudele au căutat-o prin tot satul în ziua următoare, până când, seara târziu, în jurul orei 22:00, s-au decis să alerteze Secţia 10 de Poliţie Rurală Măciuca, despre dispariţia acesteia. 

Zile în şir, zeci de oameni: poliţişti, jandarmi şi localnici voluntari au tot căutat-o pe Marinela Nicoleta Iordache. S-au folosit chiar şi câini de urmă, dar tot nu s-a reuşit găsirea acesteia.

Dispariţia a fost făcută publică şi s-a cerut ajutorul populaţiei. S-au oferit chiar şi semnalmentele de identificare: „Are o înălţime de 1,65 m, greutate 50 kg, păr de culoare şaten, lung şi ochi căprui, poartă ochelari şi are un defect la ochiul stâng. În momentul plecării era îmbrăcată cu o pereche de pantaloni de culoare închisă şi o bluză cu dungi multicolore dispuse orizontal”, aveau să menţioneze reprezentanţii Poliţiei, în speranţa că toate aceste detalii vor duce la găsirea femeii.

La un moment dat, a fost solicitat şi sprijin aerian, un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I. survolând zona ore în şir fără nici un rezultat. 

Elicopter MAI în căutarea unei femei din Făureşti - Vâlcea dispărută de la domiciliu Foto Adevărul

Elicopter MAI în căutarea unei femei din Făureşti - Vâlcea dispărută de la domiciliu Foto Adevărul

Până vineri, 29 aprilie, când un poliţist din cadrul structurilor Poliţiei Bălceşti a avut intuiţia de a o căuta într-o zonă greu accesibilă, unde echipele nu ajunseseră încă. A plecat în căutarea femeii cu maşina personală, împreună cu alţi doi colegi.

Flerul poliţistului a dus la salvarea vieţii vâlcencei care a fost găsită la mai bine de 14 kilometri depărtare de casă. „Era desculţă şi nemâncată, moartă de foame. A mărturisit că a plecat de bunăvoie şi că s-a rătăcit în pădure”, au povestit ulterior salvatorii.

„Nu a fost victima vreunei infracţiuni. A fost predată lucrătorilor din cadrul  Serviciului de Ambulanţă Vâlcea. Aceştia au transportat-o la spital, pentru că se simţea foarte slăbită, ca să i se evalueze starea de sănătate, dar şi pentru a i se acorda îngrijirile medicale necesare”, a menţionat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vâlcea, Cătălin Udrea.

Vă mai recomandăm şi:

România lui Dorel. Sens giratoriu dezaxat de la Sibiu, închis la nici o zi de funcţionare. Era pericol public VIDEO

„Marea Olteniei” şi satul de vacanţă recăpătat după două decenii de procese: schi nautic, debarcader, insule artificiale VIDEO

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite