Cel mai apreciat bibliotecar din lume lucrează în mediul rural, în biblioteca din comuna Pietrari

Cel mai apreciat bibliotecar din lume lucrează în mediul rural, în biblioteca din comuna Pietrari

Bibliotecara din comuna Pietrari are mai multe proiecte pentru dotarea bibliotecii. Foto Adevărul

Crina Popescu este bibliotecar în comuna vâlceană Pietrari de mai bine de 14 ani şi, de curând, a fost premiată pentru simplul fapt că este o sursă de inspiraţie pentru toţi cei care trec pragul bibliotecii. Cu ajutorul unei singure fotografii, Crina a obţinut aprecierea a sute de oameni şi marele premiu la un concurs la care au participat bibliotecari de pe patru continente.

Ştiri pe aceeaşi temă

În luna iunie Crina Popescu s-a înscris la concursul de fotografie "Are you our most inspiring librarian?", competiţie desfăşurată pe o reţea de socializare şi susţinută de un furnizor de servicii de vânzare şi marketing pentru publicatii academice şi profesioniste din întreaga lume, care are sediul în Olanda. Crina a reuşit să surclaseze bibliotecari din ţări ca Serbia, Croaţia, Africa de Sud, Pakistan, India, Peru sau Turcia.  Aceasta a demonstrat că este o sursă de inspiraţie pentru localnicii din Pietrari, pe care-i ajută tot timpul să-şi depăşească limitele. 
 
Bibliotecara a prezentat în concurs o fotografie în care mai mulţi adulţi şi copii din comună fac exerciţii de fitness în sediul bibliotecii. Potrivit Crinei, 25 % din cei 3000 de locuitori ai comunei sunt supraponderali şi duc o viaţă sedentară, aşa i-a venit ideea  proiectului „Be Fit Not Fat” , prin care îi  încurajează pe localnici să facă mişcare.
 
„Participarea în concurs s-a bazat pe o fotografie prin care am demonstrat că, prin ceea ce fac în fiecare zi, îi inspir şi pe cei care vin la bibliotecă, pe utilizatorii noştri. Fotografia ilustra activităţile din cadrul proiectului “Be Fit Not Fat”. Concursul a căutat cel mai inspirat bibliotecar din întreaga lume, din orice bibliotecă, de orice nivel”, spune Crina Popescu. 
 

Fotografia prezentată la concurs. FOTO: FACEBOOK Crina Popescu
 
Participarea la concursul de fotografie i-a adus bibliotecarei din Vâlcea aprecierea a sute de oameni, dar şi un premiu important: un e-reader Kindle Fire. Cu ajutorul acestui premiu, localnicii din comuna Pietrari vor avea acces şi la cărţi în format electronic.
 
Biblioteca din Pietrari se numără printre primele din ţară care au fost dotate cu calculatoare de Fundaţia “Bill &Melinda Gates”, după ce au fost incluse în programul “Biblionet-lumea în biblioteca mea”. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: