Ce efecte miraculoase au fructele Goji. Cunoscute drept „cătina tibetană“, se crede că aduc tinereţea veşnică

Ce efecte miraculoase au fructele Goji. Cunoscute drept „cătina tibetană“, se crede că aduc tinereţea veşnică

Fructe de goji FOTO wikipedia.org

Fructele de goji, cunoscute în prezent şi sub denumirea de “cătina tibetană”, sunt utilizate de mii de ani în medicina tradiţională chineză datorită efectelor anti-îmbătrânire. De câţiva ani, fructul este cultivat şi în România, dar puţin români cunosc beneficiile acestuia asupra organismului.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Tibet, China sau India, fructele de goji sunt consumate în special datorită cantităţii mari de antioxidanţi pe care o conţin, care neutralizează efectele radicalilor liberi şi previn îmbătrânirea. Un adevărat elixir al vieţii în Asia, fructele de goji au pătruns de câţiva ani şi pe piaţa din România datorită unor investitori curajoşi, care au vrut să le ofere românilor o porţie de sănătate şi au început ei înşişi să cultive planta. 
 
Printre cunoscători se numără Cristian Ştefan Popa, un tânăr originar din Mădulari-Vâlcea, care a simţit efectele benefice ale fructelor pe propria-i piele. 
 
“Dintre fructe, goji ocupă primul loc în ceea ce priveşte concentraţia de antioxidanţi căci, potrivit testelor ORAC, fructele de goji conţin un nivel de antioxidanţi de 25 000 de unităţi, mai mult decât afinele, coacăzele sau murele. Datorită antioxidanţilor, fructele au efect anti-îmbătrânire.  De asemenea, fructele de goji conţin foarte multă vitamina C, mai mult decât citricele, şi mai mult betacaroten decât morcovii. Pot să spun cu certitudine că goji ajută la slăbit, pentru că eu am reuşit să slăbesc câteva kilograme în circa trei săptămâni. Oamenii trebuie să ştie însă că este contraindicat consumul în exces de goji, indiferent cât de mult ne dorim să slăbim”, spune Cristian Ştefan Popa, cultivator de fructe goji.  
 
Pentru a observa efectele benefice ale fructelor de goji, cultivatorii recomandă consumul zilnic a 15 grame de goji, înainte de masa de dimineaţă.  
 
 
Cum recunoaşti fructele proaspete
 
 
În plus, pentru un efect garantat, fructele de goji ar trebui să fie proaspete, adică să provină dintr-o cultură recentă şi să nu fi fost stropite cu chimicale. Specialiştii spun că e destul de uşor să identifici un fruct vechi, care a fost cules în urmă cu câţiva ani, dar că românii preferă să consume fructe importate din China, decât să le achiziţioneze de la producători autohtoni. 
“Fructele din culturi mai vechi, de acum trei sau patru ani, sunt foarte tari şi uscate, crocante chiar. În plus, cele stropite cu pesticide au un gust suspect. Din ce am observat eu, pe piaţa din România au ajuns fructe de goji din import foarte tari, cu o nuanţă de mucegai. Cu toate acestea, oamenii au reţineri să cumpere fructe proaspete, de la cei care deţin plantaţii în ţară”, mai spune Cristian Ştefan Popa. 
Pe lângă faptul că încetinesc procesul de îmbătrânire, fructele de goji înhibă creşterea tumorilor, îmbunătăţesc circulaţia sângelui, menţin sănătos sistemul nervos şi contribuie la detoxifierea organismului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările