Ce sfaturi dă femeia care a câştigat procesul intentat primăriei Râmnicu Vâlcea altor persoane muşcate de câini

Ce sfaturi dă femeia care a câştigat procesul intentat primăriei Râmnicu Vâlcea altor persoane muşcate de câini

Gheorghiţa Mihai a fost atacată de cinci maidanezi pe o stradă din Râmnicu Vâlcea. Foto Adevărul

Gheorghiţa Mihai a fost atacată de cinci maidanezi în urmă cu doi ani, în timp ce se îndrepta spre locul de muncă. Femeia a considerat că trebuie să ia atitudine şi a dat în judecată primăria Râmnicu Vâlcea. La începutul acestui an,  Tribunalul Vâlcea a decis că administraţia publică locală trebuie să plătească victimei despăgubiri întrucât nu a rezolvat problema câinilor maidanezi.

 
Gheorghiţa Mihai se declară şocată de moartea copilului de patru ani, din Bucureşti, ucis de câinii vagabonzi. Râmniceanca a trecut prin momente foarte grele în august 2011, când a fost atacată de maidanezi. La doi ani de la atac, aceasta ocoleşte strada pe care a fost muşcată pentru că se teme pentru viaţa ei.
 
„Acum mă simt bine. Când mă lovesc, mă mai doare mâna, că mi-am pus mâna să-mi apăr faţa când au sărit câinii să mă muşte. În rest, sunt bine. Am stat în spital opt zile, iar în concediu medical alte 18 zile. Pot să spun că şi acum sunt foarte mulţi câini în oraş, că nu s-a schimbat nimic. Eu, când plec la serviciu dimineaţa, dau peste vreo 30 de câini în drumul meu. Mi-e teamă să mai plec singură, mai apelez la o colegă sau iau taxiul, dar nu-mi permit mereu să dau bani pe taxi. Şi acum ocolesc zona în care am fost muşcată de câini”, spune Gheorghiţa Mihai.
 
Râmniceanca le recomadă şi altor persoane atacate de maidanezi să ia atitudine şi să apeleze la instanţa de judecată. 
 
„Le recomand şi altor persoane să ia aceeaşi decizie, să dea autorităţile în judecată. Dacă altfel nu se rezolvă nimic...Primăria preferă să dea bani, decât să ia măsuri!” afirmă femeia.
 
Gheorghiţa Mihai a cerut daune morale şi materiale de 10 000 lei. Instanţa a hotărât că cererea ei este îndreptăţită, iar primăria i-a achitat în luna februarie această sumă. Femeia ar fi putut obţine o despăgubire mai mare, dar a considerat că e mai important să i se dea dreptate.
 
 “Dacă aş fi cerut mai mulţi bani, probabil că i-aş fi primit. Nu îmi pare rău că nu am cerut mai mult, eu nu am recurs la acest gest pentru bani. Eu am vrut doar să se ia măsuri, că dacă toţi stăm cu mâinile în sân...Eu cel puţin am satisfacţia că am câştigat acel proces”, mai spune râmniceanca.
 
Pe străzile din Râmnicu Vâlcea sunt peste 3 000 de maidanezi. Edilii din Râmnic au hotărât să treaca la eutanasierea câinilor care nu sunt revendicaţi de proprietari sau nu sunt adoptaţi. Aproape o mie de râmniceni au avut nevoie de îngrijiri medicale anul trecut, după ce au fost muşcaţi de câinii comunitari. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările