FOTO Butoiul de murături, urnă de vot într-un sat din Vâlcea: „Aşa arată nepăsarea, nesimţirea şi scârba faţă de cetăţeni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un butoi din plastic pentru murături a devenit, la alegerile prezidenţiale de duminică, urnă de vot la o secţie de votare dintr-un sat al judeţului Vâlcea. După ce imaginea cu butoiul a fost postată pe o reţea de socializare, internaţii s-au arătat fie ironici, fie indignaţi de soluţia penibilă.

Pe o reţea de socializare, a fost postată duminică, 10 noiembrie, o fotografie ieşită din comun provenind dintr-o secţie de vot din comuna Şuşani, judeţul Vâlcea. În satul Râmeşti, organizatorii procesului electoral au găsit de cuviinţă să pună în loc de urnă de vot un butoi de murături. 

Postarea vine însoţită de următorul text: „Judeţul Vâlcea, comuna Şuşani, sat Râmeşti. Anul 2019. Şi nu vă uitaţi doar la butoiul-urnă! Uitaţi-vă cum arată sala de clasă în care învaţă zi de zi copiii! Pe băncile alea au învăţat şi părinţii lor. Duşumeaua nu mai e recondiţionată tot de atunci. Încă un motiv să mergeţi la vot!”, spune cel care a postat fotografia.

Acesta are un îndemn şi pentru reprezentanţii comisiilor de vot: „Pentru colegii observatori sau delegaţi ai partidelor: mergeţi până la toaletă şi faceţi nişte poze. Să arătăm cum sunt toaletele în şcolile acestei ţări! O imagine face cât o mie de cuvinte!”

Reacţiile în mediul online nu au întârziat să apară, de la ironii de genul: „În colţul din spate sunt centrala termică şi caloriferele, la un loc”, la „Genială urnă! Genial popor!”, dar şi la întrebări legate de utilizarea butoiului - pentru murături sau vin şi dacă e cumva plin cu varză.

Alţi cetăţeni şi-au arătat indignarea de-a dreptul: „Doamne, nici nu realizăm că suntem încă departe, foarte departe de lumea civilizată. O spun cu mare durere în suflet” sau „Chiar şi bunicii au învăţat în acele bănci.”, ori „Dă-o dracului de lene, aşa arată nepăsarea, nesimţirea şi scârba faţă de cetăţeni!”

Alţii vin şi cu soluţii care ar fi putut fi implementate de administraţia locală: „Măi frate, cât lemn este în judeţul Vâlcea, nici de o urnă nu au găsit? Un bun gospodar făcea totul din lemn: şi bănci, şi tablă, şi catedră, chiar şi şcoală!”.

Iar concluziile vin tot din spaţiul online: „Cuvintele sunt de prisos.. Oare mai există demnitate printre oamenii aceia, care-au stat la conducerea acestei comunităţi locale? Stat european, România, anul 2019 - imaginea neputinţei!”.

Situaţia de la secţia de votare Râmeşti-Şuşani a fost confirmată reporterului „Adevărul“ de către purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean Vâlcea, Alexandru Concioiu, care a spus că legea nu vorbeşte despre dimensionarea sau transparenţa urnelor şi că, până în acest moment, nimeni nu a contestat această situaţie.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite